Kolmandal järjestikusel Final Fouril esikohata jääva Barcelona peatreener Šarunas Jasikevicius ütles pärast mängu endale omaselt, et paneb kaotuse enda õlgadele.

„Me ei mänginud nagu tiim ja olime tohutult närvis. Tavaliselt peab treener sellistes olukordades vastutuse võtma. Peaksin mängijaid pisut maha rahustama ning leidma viisi, kuidas rünnakul pall rohkem liiguks ja tehtaks paremaid otsuseid. Mitmed otsused olid väga halvad. Nagu ütlesin - sellistes olukordades on treeneril suur vastutus,“ rääkis ta otse-eetris antud intervjuus.

Pressikonverentsil lisas Jasikevicius, et poolfinaalis polnud väljakul õige Barcelona.

„Kummaline, et enne finaalturniiri mängisime väga head korvpalli, eriti just võistkondlikku korvpalli, aga see on Final Fouri olemus. Üks kehv mäng ja tiitlišanss on kadunud. Kahjuks on see meie jaoks läbi,“ sõnas ta.

Viimastel hooaegadel Barcelona suurim skooritegija olnud Nikola Mirotic piirdus 28 minuti jooksul kolme punkti ja ühe lauapalliga. Ta tabas väljakult kümnest viskest ühe.

„Korvpallurid on inimesed,“ lausus Jasikevicius. „Neil võib ette tulla halbu päevi. Tal on õigus mängida halvasti, nagu ka kõikidel teistel. See ei häiri mind. Leian, et olime ikkagi võidule lähedal. Probleem oli see, et ma ei leidnud viisi, kuidas me mängiksime võistkondlikult. Individuaalselt kehvadest esitustest tuleb üle olla just võistkonnana. Jah, esimesel poolajal olid meie kolmepunktivisete tabavus hea (14-st 9, mängu lõpuks 39-st 14), aga minu hinnangul oli kogu mängu jooksul vähe neid hetki, kui mängisime head, võistkondlikku korvpalli. Meie korvpall oli halb.“

Mateo kiitis veteranide triot

Reali kangelasteks tõusid mängujuht Sergio Rodriguez ja tsenter Walter Tavares, kellele Barcelona neljandal veerandil vastuseid ei leidnud.

Tavares viskas lõpuks 20 punkti, võttis 15 lauapalli ja blokeeris 4 viset, tema efektiivsusnäitajaks jäi koguni 39. Mario Hezonja viskas 14 punkti ja võimsa neljanda veerandi teinud Rodrigueze arvele jäi 12 punkti ja 5 söötu. Otsustavatel hetkedel olid lisaks 36-aastasele Rodriguezele väljakul ka 35-aastane Sergio Llull ja 38-aastane Rudy Fernandez. Llull jagas Rodriguezele mitu õigeaegset söötu, Fernandez andis oma panuse eelkõige kaitses ja lauavõitluses.

„Nad olid mängu lõpus värsked, sest alguses nad väga palju platsil ei käinud,“ rääkis Reali peatreener Chus Mateo vanameistrite kolmikust.

Chus Mateo.

„Nad teavad, kuidas mängulõppe enda kasuks pöörata. Nad tunnevad Euroopa korvpalli läbi ja lõhki. Nad teavad, et sellistes mängudes, kus tuleb alistada suurepärane võistkond nagu Barcelona, tuleb lõpuni võidelda. Ja nad teavad, kuidas mängude rütmi kontrollida. Vahepeal on treeneril kerge - lasen neil lihtsalt mängida. Ma ei pea neile suurt midagi ütlema. Nad teavad ise, kes mängib Tavaresega pick'n'rolli ja keda vastastest rünnata. Minu töö on lihtne. Sain võistkonna, mis oli juba kokku pandud. Nad on juba palju võitnud, aga tahavad veel ühte tiitlit. Tahan koos nendega selle tee läbi käia,“ sõnas eelmise hooaja kevadel Pablo Lasolt Reali juhendamise üle võtnud Mateo.

Pühapäeval kell 20 kohtub Real finaalis Piraeuse Olympiacosega. Kolm tundi varem läheb Barcelona pronksimatšis vastamisi Monacoga.