Alar Rikbergi jaoks oli peatreenerina tegu esimese koondisemänguga. Juhendaja sõnas volley.ee vahendusel, et jäi laias laastus meeskonna esitusega rahule. Mingit erilist tunnet tal debüüdi tõttu aga polnud. „Mäng algas nagu tavaline igapäevane trenn, ei olnud enne mängu sellist tunnet, et oleks debüütmäng ega ka mängu ajal, sest midagi ei olnud mängus. Täna oli kaks asja, millele me enne koosolekul rõhku pöörasime, teatud süsteemid, mida ma tahtsin mängida – lihtsate pallide ette mängimine ja bloki-kaitse asjad. Kohati tuli välja, kohati mitte. See on pikk protsess ja on loomulik, et mäng on praegu rabe. Olime paremad, selle üle on loomulikult hea meel,“ kommenteeris juhendaja, kes eraldi tõi esile sünnipäeva tähistava Stefan Kaibaldi.

Eesti meeskonna resultatiivseimaks kerkiski Kaibald, kes panustas 24 punkti (+16), 9 silma (+3) lisas Karli Allik, 8 punkti kanti nii Andri Aganitsa (+4) kui Valentin Kordase (+0) arvele. Läti edukaim oli 19 punktiga (+5) Kristaps Šmits.

Vastuvõtul oli 60% vs 53% parem Eesti meeskond, rünnakul 48% vs 40% samuti Eesti. Blokist sai Eesti 7 ja Läti 8 punkti, servil lõid eestlased 7 ja lätlased 2 ässa.

Homme kell 14.00 kohtutakse sama vastasega uuesti.

Mängu käik:

Eesti algkoosseis: Renet Vanker, Valentin Kordas, Stefan Kaibald, Karli Allik, Andri Aganits, Mihkel Varblane, libero Silver Maar. Lisaks kuulusid Eesti meeskonna koosseisu tänases mängus Robert Viiber, Timo Lõhmus, Alex Saaremaa, Johan Vahter ja Markus Uuskari.

Läti algkoosseis: Edvins Skruders, Atvars Ozolinš, Kristaps Šmits, Kristers Dardzans, Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs, libero Kaspars Kronbergs.

Mängu algus oli kontrollmängule omaselt vigaderohke. Aganitsa blokk viis Eesti meeskonna 11:8 juhtima, ent lätlased viigistasid 13:13. Kaitses kohati ilusaid sooritusi näidanud Eesti hoidis siiski initsiatiivi, minnes Varblase serviässa järel ette 18:15 ja Alliku serviäss kasvatas vahe 22:17-le. Geim võideti 25:17.

Teises geimis jätkas kodumeeskond samas koosseisus. Varblase punkt ning serviäss andsid teise vaatuses alguses Eestile 5:1 eduseisu, ent lätlased jõudsid viigiseisuni 6:6. Uuesti said eestlased juhtima 12:8, sundides Läti peatreeneri Michal Gogoli mõtlemisaega kasutama. Mängu seni pikima pallivahetuse võitnud Läti tuli geimi keskel punkti kaugusele (16:15) ja minimaalseks suutsid lõunanaabrid vahe mängida veel mitmel korral. Geimi lõpp tehti maksimaalselt põnevaks, sest Läti viigistas 24:24, aga eksis siis servil ja Allik lõpetas geimi ikkagi Eesti võiduga 26:24.

Kolmandas geimis saatis Rikberg platsile samuti samad mehed. Nüüd said paremini minema lätlased, haarates 7:4 eduseisu ning mõnepunktilist vahet suudeti hoida. Geimi keskel võeti Kordas blokiga kinni ja Läti meeskond juhtis 16:11. Seepeale vahetas Rikberg Kordase asemele platsile Markus Uuskari. Viigiseisuni jõuti seisul 20:20, ent seejärel pandi blokk ette Kaibaldile. Edasi mindi punkt-punktis, geimpalli teenis esimesena Eesti – 24:23. Pika pallivahetuse võitsid seejärel vastased ja seis oli viigis ning Rikberg kutsus mehed platsi äärde aru pidama. Teise geimpalli tõi Allik – 25:24, ent servima tulnud Robert Viiber eksis. Läti sai geimpalli seisul 26:25, ent selle luhtas Uuskari. Uuesti andis Uuskari oma meeeskonnale võimaluse geim lõpetada 28:27 ja 29:27 võitis geimi Eesti ning mängu seega 3:0. Kokkuleppel mängiti veel ka neljas ja viies geim.

Neljandas tulid Eesti koosseisus platsile Robert Viiber, Markus Uuskari, Stefan Kaibald, Timo Lõhmus, Alex Saaremaa, Andri Aganits, libero Silver Maar. Saaremaa rünnak seadis tabloole 9:9 viigi, geimi keskel pääsesid eestlased lätlaste autirünnaku järel ette 16:14 ja sealt edasi kasvas vahe kiirelt ning kindlalt. Geim kuulus Eestile tulemusega 25:18.

Viiendas vaatuses jätkasid samad mehed, kes neljandas, ent siin jäi Eesti tagaajaja rolli. Lõhmus tõi Eesti punkti kaugusele (9:10), ent uuesti läksid lätlased ette 12:9. Uuskari serviviga lõpetas geimi 15:12 Lätile.