Esimese poolaja järel oli Olympiacos 29:41 kaotusseisus ja midagi positiivset Kreeka klubi mängu puhul välja tuua ei saanudki. Järsku muutus aga kõik - Olympiacose tagamehed Thomas Walkup ja Isaiah Canaan võtsid Monaco trio Mike Jamesi, Jordan Loydi ja Elie Okobo täiesti kinni, rünnakul särasid Kostas Papanikolaou ja Sasha Vezenkov.

„Ma ei tea, kas kolmas veerandaeg oli kokkuvõttes meie selle hooaja parim veerand, aga kindlasti oli see kaitses üks Olympiacose läbi aegade paremaid,“ rääkis Olympiacose peatreener Georgios Bartzokas pärast mängu.

„Kuigi Monaco on tohutult atleetlik tiim, ei andnud me neile midagi kergelt. Pallisurve toimis ja mängijad jõudsid õigel ajal üksteist abistama. Lisaks tegutsesime suurepäraselt kaitselauas. Tänu kaitsele saime ka rünnakul enesekindluse kätte. See oli lõpuks otsustav veerandaeg,“ lisas ta.

Mis toimus esimese poolaja järel riietusruumis? „Jutud olid täiesti rahulikud. Ütlesin meestele, et peame maha rahunema. Viskasime esimesel poolajal mööda üheksa vabaviset ja eksisime kaks-kolm korda korvi alt. Muud juttu polnudki, pidime lihtsalt oma mängu mängima hakkama.

Poolfinaali parimaks valitud Kostas Papanikolaou oli peatreeneriga sama meelt. „Rääkisime riietusruumis, et peame hakkama kaitses paremini mängima. Ja lasimegi Monacol teisel poolajal visata vaid 21 punkti. Mängisime tüüpilist Olympiacose korvpalli - kaitsemäng avas rünnaku, saime enesekindluse kätte ja visked hakkasid kukkuma,“ sõnas 15 punkti ja 8 lauapalli kogunud äär.

Obradovic: sellele polegi seletust

Monaco peatreeneri Saša Obradovici hinnangul võis tema hoolealustele kätte maksta kogemuste nappus. Võistkonnast oli varem Euroliiga finaalturniiril mänginud vaid Mike James.

„Kolmandale veerandile polegi seletust. Tahtsime esimesed viis minutit mängida tugevalt, aga olime väga hooletud. Võib-olla oli asi kogemustes ja teadmises, kuidas selliseid mänge mängida. Samas Olympiacos on sellises olukorras ka varem olnud. Nad tulid meile isuga kallale ja me taandusime. Kui kõik lõiked maha magame ja plaani pole, ongi nii suurt klubi raske võita,“ lausus Obradovic.

Olympiacose finaalivastane on kas Barcelona või Madridi Real. Nende poolfinaal algab reedel kell 21.