Mustade jopede ja kapuutsidega Alkmaari toetajad ronisid kohtumise järel fännitribüünile, kus elasid West Hamile kaasa mängijate pereliikmed, sõbrad, klubi ametnikud ja sponsorid. Videost on näha, kuidas mitme inimese vahel läks kähmluseks.

Olukorda sekkusid turvatöötajad, politseinikud, West Hami fännid ja ka mitmed mängijad, kes aitasid intsidendi lõpuks maha rahustada. Jalgpalluritest tormasid lähedastele appi Said Benrahma, Michail Antonio, Aaron Cresswell ja Flynn Downes. BBC teatel keegi rünnaku käigus õnneks viga ei saanud.

Kõnealuses sektoris viibis teiste hulgas ka West Hami peatreeneri David Moyesi isa. „Ma ei suuda seletada, mis juhtus ning miks nii läks. Mängijad sekkusid, sest see oli perekondadele mõeldud sektor,“ vahendas The Guardian Moyesi sõnu. „Ma ei taha sellega kuidagi õhtut varjutada, West Hami fännid ei otsinud probleemi. Loodetavasti hakatakse juhtunut uurima. Minu perekond ja sõbrad olid seal.“

Üks West Hamile appi tõtanud klubi toetajatest kirjeldas, kuidas ründajatel olid seljas mustad särgid ning neil olid kapuutsid peas. „Nad ei jõudnud väga kaugele,“ rääkis fänn, lisades, et suurim mure oli noorte perekondade pärast, kes olukorra keskmesse sattusid.

Tõenäoliselt ootab Alkmaari Euroopa jalgpalli katuseorganisatsiooni UEFA poolt ees karistus, sest kaost ei suudetud ennetada. Juhtunut uurib ka kohalik politsei. Reedese seisuga kedagi veel arreteeritud pole.

AZ-i peatreener Pascal Jansen vabandas juhtunu eest. „Mul on häbi, et see meie staadionil juhtus. Oma emotsioone tuleb kontrolli all hoida,“ rääkis hollandlane.

Sama juhtus ka Inglismaal

Kusjuures sarnane intsident juhtus ka nädalataguse avamängu järel Londonis, mille West Ham United 2:1 võitis. Inglismaal läksid hoopis West Hami toetajad Alkmaari peatreeneri Pascal Janseni perekonna ja Hollandi tiimi fännidega tüli norima. Briti meedia teatel pidid treeneri lähedased koos mitmete toetajatega ohutuse huvides staadionilt toona lahkuma. „Mis juhtus eelmisel nädalal, on väga kurb asi ning tänase järel on meil sama tunne,“ lisas Pascal Jansen.

West Ham United kohtub 7. juunil Prahas toimuval Konverentsiliiga finaalis Itaalia tiimi Fiorentinaga.