Juhtumi dokumenteeris WTA ametlik Twitteri konto, postitades koomilisest intsidendist video koos kaaskirjaga: „Huvitav, kes helistas?“

Nagu videolt näha, juhtus see keset esimest geimi, kui punktide seis oli valitseva Wimbledoni tšempioni Elena Rõbakina servil 40 : 40. Swiatek andis telefoni üle oma treeneritele ning mäng jätkus. Kas Swiateki selle eest ka trahvitakse või vähemalt hoiatatakse, pole teada. Esialgu pääses ta puhtalt.

Tennisefännidel üle maailma ei jäänud vahejuhtum märkamata ning mitmel pool on meelde tuletatud, et reeglite järgi pidanuks Swiatek saama pukikohtunikult vähemalt suulise hoiatuse.

Lõpuni Swiatek seda matši ei pidanud, sest sai vigastada ja andis kolmandas setis Rõbakinale loobumisvõidu. Eilses Twitteri postituses andis ta oma jälgijatele teada, et peab vigastuse tõttu paar päeva trennist vabaks võtma, kuid broneerib juba lennupiletit Pariisi ehk poolatari osalemine French Openil ei tohiks suures ohus olla. Aasta teine suure slämmi turniir algab 28. mail.

Viimases „Matšpalli“ taskuhäälingusaates, kus teemaks olid tennisereeglid ja reeglitega seotud kurioosumid, meenutas Eesti kohtunik Kairi Karpa juhtumit eelmise aasta Madridi tippturniirist, mil telefonihelin sai saatuslikuks ühele joonekohtunikule.

„Nagu mängijatelgi, pole ka kohtunikel lubatud väljakul kasutada elektroonilisi seadmeid. Nutitelefonidele ja nutikelladele on täielik keeld. Julia Putintseva, kelle mängul see juhtus, arvas esialgu, et see tuleb esimeses reas istunud pealtvaatajate seast – telefon helises seal päris pikalt. Putintseva ärritus ja tegi pukikohtunikule märkuse. Kohtunik tuli pukist alla ja avastas, et helin ei tulegi publiku hulgast, vaid joonekohtuniku selja taga asuvast reklaamkastist. Ta võttis joonekohtuniku dressipluusi ja viis selle väljakult välja. Joonekohtunik tegi oma vahetuse lõpuni ning eemaldati siis turniirilt. Sellised need tagajärjed on,“ rääkis Karpa.

„Keegi ei saanud seda mängu ajal välja lülitada või kinni panna. Joonekohtunik lootis ilmselt, et ehk jätab telefon helisemise.“

Kuula kogu „Matšpalli“ reeglite saadet siit!

1x
00:00