Real alistas igipõlises vastasseisus Barcelona 78:66. Esimese poolaja võitis Barcelona 42:38, aga teisel poolajal hakkas mängu kontrollima Real. Veel neljanda veerandi alguses oli seis tasakaalus, aga seejärel ei leidnud Barcelona Reali mängujuhile Sergio Rodriguezile ja tsentrile Walter Tavaresile vastuseid.

Tavares viskas lõpuks 20 punkti, võttis 15 lauapalli ja blokeeris 4 viset, tema efektiivsusnäitajaks jäi koguni 39. Mario Hezonja viskas 14 punkti ja võimsa neljanda veerandi teinud Rodrigueze arvele jäi 12 punkti ja 5 söötu. Otsustavatel hetkedel olid lisaks 36-aastasele Rodriguezele väljakul ka 35-aastane Sergio Llull ja 38-aastane Rudy Fernandez. Llull jagas Rodriguezele mitu õigeaegset söötu, Fernandez andis oma panuse eelkõige kaitses ja lauavõitluses.

Barcelona kasuks tõid Alex Abrines 16, Nicolas Laprovittola 12 ja Kyle Kuric 11 punkti. Euroopa klubide suurima palgaga mängija Nikola Mirotic piirdus kolme punktiga, ta tabas väljakult kümnest viskest ühe. Pealegi ei suutud Mirotic võistkonnale ka muudmoodi kasulik olla, näiteks võttis ta vaid ühe lauapalli.

Peatreener Šarunas Jasikeviciuse käe all kolmandat korda järjest Euroliiga Final Fouril mänginud Barcelona kaotas Realile poolfinaalis ka eelmisel aastal. Siis jäädi alla 83:86. 2021. aastal jõuti finaali, kus tunnistati Istanbuli Anadolu Efesi paremust.

Barcelona - Reali mängu tipphetked:

Olympiacose ulmeline kolmas veerandaeg

Esimeses poolfinaalis läksid vastamisi põhiturniiri võitja Piraeuse Olympiacos ja klubi ajaloos esimest korda Euroliiga finaalturniirile pääsenud AS Monaco. Esimese poolaja võitis 41:29 Monaco, aga kolmandal veerandil oli Olympiacos parem koguni 27:2 ja neljandale perioodile mindi vastu 56:43 eduseisus. Monaco ühe veerandiga visatud kaks punkti on Euroliiga Final Fouride antirekord.

Neljandal veerandil suutis Olympiacos edu hoida ja kohtumine võideti 76:62.

Olympiacose resultatiivseim oli 19 punktiga Sasha Vezenkov, 15 punkti ja 8 jäi Kostas Papanikolaou arvele. Moustapha Fall viskas 12 punkti, Kostas Sloukas lisas 9 punkti ja 7 söötu. Thomas Walkup jäi küll punktide arvestuses nulli peale, aga mängis suurepärast kaitset ja andis 7 korvisöötu.

Monaco poolelt viskasid 17 punkti Mike James ja Elie Okobo, 11 punkti tõi Jordan Loyd. Olympiacos andis koguni 23 resultatiivset söötu, Monaco jäi 10 peale.

Euroliiga võitja selgub Kaunases pühapäeval. Finaal algab kell 20, pronksimatš kell 17.

Olympiacos - Monaco tipphetked:

Blogi: