Roma oli poolfinaali avamängu võitnud Edoardo Bove`i väravast 1:0.

Kuuekordne Euroopa liiga võitja Sevilla kukutas poolfinaalis Torino Juventuse, kui teenis koduväljakul lisaaja järel dramaatilise 2:1 võidu ja pääses edasi üldskooriga 3:2.

Juventus asus 65. minutil Dusan Vlahovici väravast juhtima, ent Suso viigistas kuus minutit hiljem ja 95. minutil lõi Erik Lamela peaga Sevilla võiduvärava.

„See on imeline hullumeelsus. Meie fännid on olnud suurepärased ja väärivad seda. Oleme suutnud raskete kuude järel taastuda ja näidanud üles suurt julgust,“ kiitis Sevilla kapten Jesus Navas võidu järel oma meeskonda ja poolehoidjaid.

Euroopa liiga finaal peetakse 31. mail Budapestis. Mourinho on kõik varasemad viis eurosarja finaali võitnud, mullu viis ta Roma UEFA Konverentsi liiga võitjaks.

Selle hooaja Konverentsi liiga finaali jõudsid inglaste West Ham United, kes alistas eile AZ Alkmaari 1:0 (kahe mängu kokkuvõttes 3:1), ja Fiorentina, alistades Baseli lisaajal 3:1 (kokkuvõttes 4:3). Itaallaste võiduvärava lõi Antonin Barak 120. minutil.

West Ham mängis viimati eurosarja finaalis 1976. aastal, kui kaotas karikavõitjate karikasarja esikohamängus Anderlechtile 2:4.

Tänavune finaal petakse 7. juunil Prahas.