29-aastane Thiem oli kolm aastat tagasi veel maailma kolmas reket, kuid langes randmevigastuse ja operatsiooni tõttu vahepeal välja lausa TOP 300-st. Tänaseks on ta tagasi maailma esisajas, hetkel 96. kohal. Kuigi Thiemil sel hooajal ühtegi säravat saavutust ette pole näidata - kahel ATP 250 turniiril on ta jõudnud veerandfinaali, Australian Openil langes avaringis Andrei Rubljovi vastu - ei tasu niisuguse kaliibriga mängijat ühelgi turniiril maha kanda, eriti French Openil, kus ta 2018. ja 2019. aastal jõudis finaali, kaotades seal loomulikult Nadalile endale, esimesel korral 4 : 6, 3 : 6, 2 : 6, teisel korral 3 : 6, 7 : 5, 1 : 6, 1 : 6.

Peaks hetkel põhiturniiri nimekirjas olevatest meestest veel keegi loobuma, pääseb otse põhitabelisse USA tennisist Michael Mmoh (ATP 118.).

Paar päeva tagasi teatas Roland-Garrosist loobumisest ka Austraalia tennisetäht Nick Kyrgios (ATP 26.), kelle koha põhitabelis endale jaapanlane Taro Daniel (ATP 109.).

Nagu näha, on tennisekarussell halastamatu ja loodus tühja kohta ei salli, kuid väikse võbeluse 14-kordse French Openi võitja loobumisteade kihlveokontorites siiski tekitas. Eilse seisuga oli Nadal veel maailma ennustusportaalides meeste turniiri võitja ennustustes favoriit number kolm (koefitsiendiga 5.00) Carlos Alcarazi (2.25) ja Novak Djokovici (3.20) järel.

Kui aga piiluda koefitsiente täna peale Nadali otsust näiteks ühest suurimast Eestis tegutsevast ennustusportaalist Paf.com, võib leida, et kolmandaks on tõusnud taanlane Holger Rune koefitsiendiga 9.00. Lõhe Djokovici ja Rune vahel on arvestatav - serblase võidukoefitsient on Paf.com-is 3.00, Alcarazil 2.35. See tähendab, et „mini Nadali“ (Alcarazi hüüdnimi, mis talle endale sugugi ei meeldi) võidule panustades võib panustatud summa edu korral tagasi teenida 2,35-kordselt.

Kes võidab naiste turniiri?

French Openi naiste võitja on kihlveokontorite järgi rohkem selge. Kuigi ka poolatarist maailma esireketit Iga Swiatekit vaevab salapärane jalavigastus, on tema turniirivõidu koefitsient veel üsnagi võimas 1.80. Järgnevad valgevenelanna Arina Sabalenka (4.50) ja Kasahstani esindav Wimbledoni tšempion Elena Rõbakina (7.00). Favoriitide pingereas jagavad kohti 4.-7. koefitsiendiga 18.00 hispaanlanna Paula Badosa, tuneeslanna Ons Jabeur, tšehhitar Barbora Krejcikova ja Läti esireket, 2017. aasta French Openi võitja Jelena Ostapenko. Krejcikova on sama turniiri üksikmängu võitnud 2021. aastal.

Kus on kihlveokontorite edetabelis Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi? Täpne vastus oleneb sellest, kust vaadata, aga Paf.com-is mahub Kontaveit napilt esimese 30 sekka koefitsiendiga 101.0. Seitsmekordse suure slämmi turniiri veerandfinalisti Kanepi võidule panustades võib aga raha tagasi teenida suisa 301-kordselt. Tegemist pole kaugeltki mitte kõige nõrgema koefitsiendiga. Ennustusportaalidest leiab ka naisi, kelle võidukoefitsiendid ületavad 3000 piiri.

2023. aasta French Openi põhiturniir algab 28. mail, kvalifikatsioon juba 22. mail. Põhitabelid loositakse nädala pärast ehk neljapäeval, 25. mail.