Rovanperä ja Halttunen said hooaja esimese etapivõidu eelmisel nädalal Portugalis. Neljalt esimeselt rallilt teenisid soomlased vaid ühe poodiumikoha, kui olid Monte Carlos tiimikaaslase Sebastien Ogier järel teised.

Halttuneni sõnul on neil olnud lihtsalt liiga palju ebaõnne.

„Monte Carlos jäime teiseks, Rootsis kaotasime ühe peatuse tõttu 30 sekundit ja ralli võitmisest jäi 27 sekundit puudu. Mehhiko oli esimese autona startimiseks lihtsalt väga halb koht sõitmiseks. Minu meelest oli ka see hea tulemus (neljas koht - toim.). Horvaatias oleks kiirusest taas võiduks piisanud, kuid seal juhtus rehvi purunemine,“ meenutas Halttunen Rallit.fi-le hooaja algust.

„Ma ei tunne, et oleksime halvasti esinenud. Me pole saanud puhtaid rallisid teha. Nüüd (Portugalis) polnud erilisi probleeme. Oleme alati teadnud, mis suunas liigume. Selles mõttes pole me pidanud ajakirjades kirjutatu tõttu stressi tundma. Muidugi paneb see inimesi mõtlema ja vahel ei osata asjade taha näha,“ lisas Halttunen.

Portugali ralli võit tõstis Rovanperä ja Halttuneni MM-sarja liidriks 98 punktiga. Teisel kohal asuvat Ott Tänakut - Martin Järveoja (M-Sport) edestatakse 17 punktiga. Kaks rallit vähem sõitnud Ogier (69p) on kolmandal kohal.

Hooaeg jätkub 1.-4. juunil peetava Sardiinia ralliga.