Poola Eurosport vahendas, et tuntud mägironija Tekieli oli Šveitsi Alpide vahel ronimas, kui õnnetus juhtus. „Ta hukkus laviini käigus. Tema keha leiti neljapäeval,“ kinnitas Poola meediale traagilist uudist Poola mägironijate toetusfondi direktor Jerzy Natkanski.

„Ta läks kolmapäeval Šveitsi Alpide vahel ronima. Õhtul ta aga enam tagasi ei tulnud ning täna leiti ta laviini alt,“ lisas Natkanski. Tekieli hukkus 38-aastaselt. Ta oli tuntud Poola mägironija, kes vallutanud erinevate mägede tippe üle kogu maailma. Lisaks töötas ta ronimisinstruktorina.

Tekieli oli murdmaasuusataja Justyna Kowalczyk-Tekieli abikaasa. Paar abiellus 2020. aasta septembris ning poolatar võttis perenimeks Kowalczyk-Tekieli. 2021. aasta septembris sündis nende perre poeg. Poola meedia teatel viibis varalahkunud Tekieli sel nädalal Šveitsis kogu perega.

Justyna Kowalczyk-Tekieli (40) on murdmaasuusatamise kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister. Kokku võitis ta olümpiatelt viis ning MM-idelt kaheksa medalit. Ta krooniti neljal aastal (2009–2011, 2013) MK-sarja üldvõitjaks.

Jaga
Kommentaarid