Prantsusmaa tenniseliit teatas hiljuti, et maailma 26. reket jätab Prantsusmaa lahtised vahele. Kui esialgu arvati, et põhjuseks on jaanuaris toimunud põlveoperatsioon, siis nüüdseks on selgunud, et selle taga on relvastatud rööv, mille käigus Kyrgios oma jalga vigastas.

Sellest teatas mängija agent Daniel Horsfall. „1. mail juhtus intsident, kui nende kodus toimus relvastatud rööv,“ vahendas The Guardian agendi sõnu.

Austraalia ABC teatel selgus kohtudokumentidest, et 1. mail tungis kurjategija Canberras Kyrgiose pere koju ning ähvardas relvaga austraallase ema. Seejärel varastas röövija Kyrgiose Tesla ning sõitis sellega minema. Läheduses viibinud Kyrgios helistas politseisse ning aitas oma telefoni abil auto asukoha võimude jaoks tuvastada.

32-aastane kurjategija võeti vahi alla. Kohalik kohus esitas mehele mitu süüdistust, teiste hulgas relvastatud röövis, varastatud autoga sõitmises ning politsei eest põgenemises.

Kyrgiose agent Horsfalli sõnul vigastas tennisist kogu intsidendi käigus oma jalga, mis omakorda austraallase mängupausi pikemaks venitab. „Juhtunu käigus tekkis Kyrgiosel vasakul jalal lõikehaav,“ sõnas ta. Horsfall ei öelnud täpselt, mis Kyrgiose endaga juhtus, aga pakkus, et sportlane vigastas end, kui tormas läbi maja emale appi.

28-aastane Kyrgios ise pole vahejuhtumist avalikult täpsemalt rääkinud. Mai alguses postitas ta Instagrami: „Viimased paar päeva on olnud rasked. Ma pole eriti maganud ning olen võidelnud asjadega. Suur tänu kõigile abi eest.“

Mullune Wimbledoni finalist Kyrgios pole sel hooajal osalenud ühelgi turniiril. Jaanuaris käis austraallane põlveoperatsioonil. Kui esialgu lootis tiim, et Kyrgios saab French Openi alguseks mängukorda, siis nüüd venib vigastuspaus pikemaks.

„Iga kord, kui Kyrgios tossud jalga pani ja trenni läks, rebenes haav uuesti lahti,“ rääkis Horsfall. „Operatsioon läks aga hästi ning tema põlv on väga heas korras. Ka füüsiliselt on ta heas vormis. Olime just jõudnud taastusravi viimasesse punkti, kui see kohutav intsident juhtus.“

Kyrgios ise kohtus

Tänavuse aasta alguses pidi ka Kyrgios ise kohtupinki kulutama. Kyrgios käis kohtu all, sest teda süüdistati oma ekstüdruksõbra Chiara Passari ründamises. Kohtule edastatud faktide kohaselt seisnes Kyrgiose süü Passari pikali lükkamises. Paar leppis küll esialgu ära ja jätkas suhet, kuid pärast nende lahkuminekut esitas Passari 2021. aasta detsembris siiski ametliku kaebuse.

Kui esmalt üritasid Kyrgiose advokaadid süüdistust tagasi lükata, viidates tennisisti vaimsetele probleemidele, siis lõpuks päästis 27-aastase Kyrgiose aus ülestunnistus.

Kohtunik otsustas selle tõttu süüdistuse tagasi lükata, sest tema hinnangul oli tegu ühekordsest rumalusest või frustratsioonist tingitud juhtumiga, vahendab BBC. Süüdimõistmise korral oleks võinud tennisisti oodata kuni kaheaastane vanglakaristus.

„Ma ei tulnud endaga toime, kui see juhtus, ja reageerisin keerulisele olukorrale viisil, mida väga kahetsen,“ lausus Kyrgios pärast kohtuistungit tehtud avalduses.