Ostapenko mängis Rooma veerandfinaalis kolmandat korda - 2018. ja 2021. aastal kaotas ta selles faasis kolmesetised lahingud vastavalt Maria Šarapovale (viimane sett 5 : 7) ja Karolina Pliškovale (6 : 7). WTA 1000 tasemel on ta varem poolfinaali jõudnud kuuel korral.

„See on üks mu lemmikturniire. Mulle tõesti meeldib siin mängida. Ma pole varem veerandfinaalist kaugemale jõudnud, kuid mängin nüüd lõpuks poolfinaalis,“ rõõmustas Ostapenko. „Paula on suurepärane mängija ja võitleja, seega ootasin rasket lahingut. Kõige tähtsam on, et ma võitlesin iga punkti pärast. Mäng on läbi alles siis, kui sa kätt surud, seega kuigi mõned punktid ja geimid ei kaldunud minu poole, sain ma sellega hakkama. Arvan, et mängisin otsustavatel hetkedel hästi.“

Poolfinaalis läheb Ostapenko vastamisi valitseva Wimbledoni tšempioni Elena Rõbakinaga (WTA 6.), kes sai oma veerandfinaalis kolmanda seti 2 : 2 seisult loobumisvõidu maailma esireketilt, poolatarilt Iga Swiatekilt. Esimese seti võitis Swiatek 6 : 2, teise Kasahstani esindav Rõbakina 7 : 6 (3).

Swiatek võttis pärast teist setti meditsiinilise vaheaja ning naases riietusruumist, teip parema jala ülemise osa ümber. Mängu jätkudes testis Swiatek neli geimi oma liikumist, kuid jalutas siis võrgu äärde ja surus vastasel kätt. Mängu algusest oli tolleks hetkeks möödas kaks tundi ja 20 minutit.

„Nägin, et midagi juhtus kiires lõppmängus, peaaegu viimase punkti ajal, aga ma ei saanud aru, kui tõsine see on,“ rääkis Rõbakina. „[Kolmanda seti] esimesed kaks geimi oli ta väga agressiivne, seega sain aru, et ta ei saa väga hästi liikuda, aga ta tegi siiski häid tõrjeid ning ma teadsin, et pean olema keskendunud.“

Rooma tippturniiril on täna kavas kaks meeste veerandfinaali. Daniil Medvedev (ATP 3.) võtab vastu sakslase Yannick Hanfmanni (ATP 101.) ning kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 5.) kohtub horvaadi Borna Coriciga (ATP 16.).

Kas Swiateki vigastuses on süüdi korraldajad?

Poola spordiportaal Sport.pl on maailma esireketi Iga Swiateki vigastusest kirjutades võtnud luubi alla Rooma turniiri korralduse, küsides, kas kaks maailma tippmängijat peaksid ikka keset ööd mängima väljakul, mis on päev läbi vihma käes ligunenud. „See asjaolu võiski viia Swiateki vigastuseni,“ pakub portaal, tuues välja, et ilma Swiateki vigastuseta võinuks mäng lõppeda kell 1 varahommikul.

Vihma sadas Roomas hooti läbi päeva. Näiteks tehti vihmapaus peaväljakul toimunud meeste mängule Novak Djokovici ja Holger Rune vahel. Swiateki ja Rõbakina matš algas kohaliku aja järgi kell 22.00. „See toimus läbi ligunenud väljakul. Tuleb silmas pidada, et õhtune liivaväljak, eriti peale vihmasadu, käitub teisiti kui kuivades oludes. Lisaks hakkas mängu ajal uuesti sadama, kuid korraldajad matši ei peatanud,“ kirjutavad poolakad, kes nendivad, et Swiatek võinuks vigastada saada ka keset ilusat päikesepaistelist päeva, kuid korraldajate ülesanne peaks olema riske võimalikult maandada.