Rallis on aastaid tekitanud muret vähene tiimide ja sõitjate hulk kõige kõrgemal tasandil ehk praegu Rally1 klassis. Tänavu teevad täishooaja kaasa seitse sõitjat: Ott Tänak ja Pierre Louis Loubet (mõlemad M-Sport), Esapekka Lappi ja Thierry Neuville (mõlemad Hyundai) ning Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta (kõik Toyota).

Kui Toyota ja Hyundai on tehasetiimid, siis M-Sport saab küll Fordilt tuge, aga täiemahulise tehasetiimiga tegu pole. „Ideaalstsenaariumi järgi oleks meil neli tiimi ja kõigil kolm võistluskohta,“ rääkis FIA rallidirektor Andrew Wheatley Horvaatia etapi ajal.

Hiljuti on WRC sarja tuleviku osas teravalt sõna võtnud Thierry Neuville. „Olen rallis pikalt olnud, mul on palju kogemusi. Isiklikult usun, et koroonapandeemia andis rallile suure hoobi,“ rääkis Neuville hiljuti väljaandele Motorsport.com. „Koroona eel oli sarja olukord enam-vähem hea, aga pärast on kõik läinud allamäge. Mul on tunne, et keegi ei mõista, kui drastiline olukord on.“ Loe ka siit.

„Sõitjana tunnetan seda ka ajakirjandust vaadates. Belgias ei huvita enam eriti kedagi ralli. Tunnen, et ka autotootjad pole päris nii innukalt sees,“ jätkas belglane. „Samal ajal näeme, kuidas vormel 1 sari on suuteline keset hooaega muutma formaate.“

„MotoGP toob sprindisõite juurde. Rallis pole mingit muutust,“ leidis Neuville. „Elame ajastul, kus keegi ei viitsi vaadata autosid läbi metsa sõitmas. See on koha peal küll vaatemänguline, aga televiisorist pole asi sama.“ Neuville lisas, et WRC sarja juhid võiks ralli populaarsuse huvides ka sõitjate arvamusi kuulda võtta.

Paistab, et belglase kriitika on vilja kandmas, sest Peter Thul avaldas Motorsportile, et loodab Sardiinia ralli ajal korraldada arutelu koos sõitjatega. „Hindan väga Neuville'i suhtumist. Ta pole ainult pimestavalt kiire, vaid ta surub ja küsib õigeid küsimusi,“ rääkis Thul.

„Oleme valmis sõitjaid kuulama. Minu esimene reaktsioon (Neuville'i sõnavõtule) oli võtta Andrew Wheatleyga ühendust ja paluda tal leida kontakt sõitjatega, kellel on sarja osas ideid,“ jätkas Thul. „Kõik arvamused on teretulnud.“

Sardiinia ralli peetakse 1. - 4. juunini.