Maltsevgi võinuks siirduda Norrasse – tõsi, teistsuguse diiliga –, aga läheb hoopis suvel ajateenistusse.

Üks on kindel: suuskadega tahab Maltsev jätkuvalt hüpata. Seepärast töötab ta praegu Elvas täiskohaga automehaanikuna. „Ise teenin endale raha,“ rääkis Maltsev.

Suvel ootab Maltsevit ees kaitsevägi. „Suve alguses teen hüpped, ehitan põhja alla ja siis käin kaitseväes ära,“ sõnas Maltsev Planica MM-i ajal.

Pärast talihooaja suurvõistlust Maltsev enam MK-sarjas starti ei tulnud. Märtsi keskpaigas hüppas ta veel Lahtis kontinentaalkarika etapil.

„Liiga kangutamiseks on läinud. Seda head tunnetust, et: „Oh, lähen mäele“, pole olnud. Kui Innsbruckis punktid kätte sain, siis pärast seda läks sinnasamusesse,“ meenutas MM-i ajal Maltsev jaanuari alguses toimunud MK-etappi, kus ta tänavuse hooaja punktiarve 30. kohaga avas. „Uuel aastal uue hooga, ega s*tast saia ei tee. Heal juhul saab sepikut. Lootsin, et äkki MM-il läheb paremini, aga siin me oleme.“

Aigro liitus Norra koondisega

Esmaspäeval tuli uudis, et Artti Aigro liitub kolmeks järgmiseks hooajaks Norra suusahüppekoondisega.

„Kahe esimese aastaga jäin väga rahule, viimasel aastal hakkasin poole hooaja pealt uusi variante otsima, sest oli teada, et Soome koondises tuleb treeneritemuudatus. Valikuid oli päris mitu – lisaks Soomele Norra, Jaapan, Sloveenia, Austria,“ sõnas Aigro pressiteate vahendusel. „Mul oli endal väga suur soov edasi liikuda ning vaadates Norra tugevaid sportlasi ja meeskonda oli üpris lihtne valikut teha. Arvan, et saan just Norras teha järgmise arenguhüppe.“

Juba pühapäeval suundub Aigro Lillehammerisse, kus ta hakkab igapäevaselt treenima Norra koondise abitreeneri Thomas Ellingsen Lobbeni näpunäidete järgi. Norra koondisesse kuuluvad uuel hooajal Halvor Egner Granerud, Johan Andre Forfang, Daniel-Andre Tande, Marius Lindvik, Bendik Jakobsen Heggli ning uue liikmena Kristoffer Eriksen Sundal.

Norra koondise peatreener Alex Stöckli ja sealse suusaliidu suusahüpete spordidirektor Clas Brede Bratheni sõnul on Aigro kaasamine mõlemale poolele kasulik.

„Arttil on hea baastehnika, kuid usun, et ta pole veel oma tipptasemeni jõudnud. Ootame temaga koostööd, eelkõige selleks, et aidata tal areneda, aga loodame ka õppida tema varasemast arengust ja seni tehtud tööst. Arvan, et erinevatelt spordikultuuridelt on alati midagi õppida,“ ütles Stöckl.