„Tunne on hea, aga ma ei tunne oma keha ega jalgu,“ ütles karjääris esimest korda WTA 1000 turniiri poolfinaali jõudnud ukrainlanna peale matši. „Arvan, et see oli mu karjääri pikim matš. Pean tänama oma treenerit ja füüsilise ettevalmistuse treenerit, sest see pole ainult minu võit. Minu osa sellest on 50 protsenti, teine pool kuulub fitnessi treenerile.“

Teel nelja parema sekka on Kalinina konkurentsist lülitanud endise maailma neljanda reketi Sofia Kenini, 19. asetusega Madison Keysi ja nüüd 12. asetusega Haddad Maia, kelle vastu on ta kõik neli omavahelist matši karjääris võitnud.

Avaseti 2 : 5 kaotusseisus võttis Haddad Maia meditsiinilise vaheaja, et lasta tohterdada oma vasakut jalga. Ukrainlanna rütm sai sellest häiritud ning Haddad Maia võitis esimese seti kiires lõppmängus 7 : 2.

„Alustasin väga hästi, kuid see maksis mulle kätte, sest ma olin pisut liiga lõdvestunud. Beatriz hakkas agressiivselt mängima, mina aga olin peale 5 : 2 ainult ooteseisundis. Algus oli mul agressiivne, aga siis hakkasin oma mängu kaotama. Kui sa palli suruma hakkad, ei tule sellest midagi välja.“

Teist setti läks Kalinina juhtima 4 : 2, kuid lasi kohe jälle murde tagasi teha. Seegi sett läks nugade peale, kuid lõppes Kalinina paremusega kiires lõppmängus 8 : 6. Otsustavas setis haaras Haddad Maia 3 : 0 edu, kuid viimased kuus geimi kuulusid Kalininale.

Varasem WTA hooaja pikima matši rekord sai löödud, kui mängu algusest oli möödas kolm tundi ja 32 minutit - täpselt nii kaua kestis veebruari lõpus Austini turniiri avaringis Erika Andrejeva ja Harriet Darti kohtumine, mis lõppes „õnneliku kaotajana“ põhitabelisse pääsenud 18-aastase venelanna 7 : 6 (4), 3 : 6, 7 : 6 (3) võiduga.

Reedeses poolfinaalis kohtub Kalinina maailma 12. reketi Veronika Kudermetovaga, kellega ta varem on pidanud kaks kolmesetist lahingut - kummalgi on kirjas üks võit. Viimati veebruaris Dubais toimunud kohtumises jäi peale Kalinina numbritega 6 : 3, 5 : 7, 7 : 5.

Teistes veerandfinaalides kohtuvad täna pärastlõunal hispaanlanna Paula Badosa (WTA 35.) ja Läti esireket Jelena Ostapenko (WTA 20.) ning poolatarist maailma esireket Iga Swiatek ja Kasahstani esindav Elena Rõbakina (WTA 6.).

Rooma ATP 1000 meeste veerandfinaalides kohtuvad täna serblane Novak Djokovic (WTA 1.) ja taanlane Holger Rune (ATP 7.) ning norralane Casper Ruud (ATP 4.) ja argentiinlane Francisco Cerundolo (ATP 31.).

Homseks jäävad veerandfinaalid kreekase Stefanos Tsitsipase (ATP 5.) ja horvaadi Borna Corici (ATP 16.) vahel ning maailma kolmas reket Daniil Medvedev võtab vastu turniiri suurüllataja, sakslase Yannick Hanfmanni (ATP 101.), kes teel veerandfinaali on teiste seas üle mänginud Taylor Fritzi (ATP 9.) ja Andrei Rubljovi (ATP 6.).

Kalinina - Haddad Maia matši tipphetked: