Itaalia võimud andsid esmaspäeva õhtul Emilia-Romagna piirkonnas ohtliku ilma tõttu niinimetatud punase hoiatuse.

Punane hoiatus kehtib praeguse seisuga kolmapäevani. Piirkonnas elavaid inimesi hoiatatakse tugevate tuulte, äikese ja paduvihmade eest, mis võivad põhjustada üleujutusi ning kahjustada hooneid ja muud infrastruktuuri. Võimalikud on ka maalihked.

Ainuüksi teisipäeval võib kõige hullemates piirkondades sadada maha kuni 100 millimeetrit vett. Kohalikud linnapead on andnud koolidele korralduse jääda suletuks ja sulgeda üleujutusohus teed. Samuti on inimestel soovitatud vältida reisimist.

Ilm võib mõjutada järgmise nädalavahetuse võistluse korraldust, kuid Motorspordi teatel sõidavad meeskonnad ja sõitjad piirkonda plaanipäraselt.

Kui punane hoiatus kestab nädalavahetuseni, läheb võistluse korraldamine tunduvalt keerulisemaks. Võistluse korraldajatel on väidetavalt koostatud ka tegevuskava, mis läheb käiku kehva ilma korral.

Etapi toimumispiirkond on juba mitmeid nädalaid kannatanud üleujutuste ja tugevate vihmade all. Paar nädalat tagasi laeti sotsiaalmeediasse pilte, kus tulvavesi on vallutanud põllud ja tänavad.

Viie etapi järel on F1 sõitjate arvestuses esikohal Max Verstappen 119 punktiga. Talle järgnevad. Talle järgnevad Sergio Perez ja Fernando Alonso, kelle sados on vastavalt 105 ja 75 punkti.