Turniiri kaheksandikfinaalis tuli serblasel mõõtu võtta Briti esireketi Cameron Norrie´ga ( ATP 13.), kellest Djokovic mängleva kergusega üle oli. Pärast kiiret murret võitis serblane avaseti kindlalt 6 : 3. Teises setis tegi Djokovic otsustava murde seisul 4 : 4 ning servides matšivõidule ei vääratanud.

Tund ja 28 minutit kestnud kohtumise jooksul lõi Djokovic kolm ässa ja tegi kolm topeltviga. Norrie vastavad numbrid olid neli ja üks. Serblane sooritas kohtumise jooksul 21 äralööki ning patustas kõigest nelja lihtveaga. Matši 111-st mängitud pallivahetusest võitis Djokovic 65.

„Siiani on kõik hästi,“ vastas Djokovic, kui talt küsiti kohtumise järel senise turniiri kohta. „Täna oli kohtumisel varajane algus ja kummalised olud. Kiirustasin matši alguses natuke, kuna me ei saanud vihma tõttu varem mängida. Mul on hea meel, et suutsin kohtumise võita kahes setis.“

Djokovic jahib Roomas oma seitsmendat tiitlit, olles Itaalia pealinnas triumfeerinud aastatel 2008, 2011, 2014-15, 2020 ja 2022. Turniiri veerandfinaalis kohtub Djokovic taanlase Holger Runega ( ATP 7.), kes oli kaheksandikfinaalis parem Alexei Popyrinist ( ATP 71.) 6 : 4, 5 : 7, 6 : 4.