Riias ei paku jäähoki MM pealtvaatajatele just kõige suuremat huvi ning 10 000 pealtvaatajat mahutav areen jääb täitmata isegi võõrustaja Läti koondise mängudes. Korraldajad on probleemi lahendamiseks pöördunud Tšehhi poole, kelle fänne on siiani kõige rohkem Läti pealinnas toimuv alagrupiturniir huvitanud.

Korralduskomitee ühe juhi Edgars Buncise sõnul on rahaline katastroof peatselt käes. „Kohalikke meelitame saali kümneeuroste piletitega, aga keegi ei taha tulla. Hetkel räägime mitme miljoni suurusest kahjumist. Valitsuse tugi on olematu. Nüüd on meie ainus eesmärk üritus nullkasumile viima. Siiani on kõige aktiivsemad olnud Tšehhi fännid, kuid ka neid pole eriti palju,“ rääkis Edgars Buncise.

Riia Arena mahutab 10 266 inimest. Suure pitseri tänavusele MM-ile on pannud Venemaa koondise eemalejäämine, kelle rohkearvulised fännid tooksid korraldajatele väärtuslikku piletimüügitulu.

Olukord on kriitiline, sest enne turniiri müügile pandud 250 000-st piletist on praeguseks omaniku leidnud kõigest 105 000. Tasuta lastakse mänge vaatama puudega inimesed ning nende pered ja Ukraina pagulased, mis tulu samuti ei suurenda.

Läti koondis teenis MM-i kolmandas mängu esimesed punktid, kui lisaaja järel oldi 4 : 3 parem Tšehhist. Turniiri alustati 0 : 6 kaotusega Kanadale ja 1 : 2 allajäämisega Slovakkiale.