Poolfinaali korduskohtumist San Siro staadionil alustas paremini külalisvõistkond, kes oli juba 11. minutil ülimalt lähedal juhtväravale. Milano Interi õnneks ebaõnnestus Tonali suurepärase läbimineku järel Ibrahim Diaze pealelöök, mis oli Interi puurilukk Onanale kerge saak. Järgmine suurepärane võimlus avanes AC Milanil avapoolaja 38. minutil, kuid seekord vihises Rafael Leao pealelöök napilt tagant postist mööda. Mõni minut hiljem tekkis Interil karistuslöögi järel hiilgav võimalus, kuid Edin Džeko pealelöögi suutis blokeerida Milani väravalukk Mike Maignan. Avapoolaeg lõppes 0 : 0 viigiseisul ning teise poolaja eel oli kõik veel lahtine.

Mängu teist vaatust alustas AC Milan kordades passiivsemalt ning kõik läks nii nagu Inter soovis. Minut-minuti järel kasvas möödunud hooaja Itaalia meistrite frustratsioon ning sellele pani lõpliku löögi 74. minuti kodumeeskonna juhtvärav. Lukaku leidis kavala sööduga liinide taga oleva Lautaro Martinezi, kes lõi tugevalt nahkkera värava poole. Milani väravavaht sai näpud vahele, kuid ei rohkemat - Milano Inter oli liikumas 13-aastase vaheaja järel Meistrite liiga finaali. Täismaja ees mängiv Inter sai juubeldada ning pikk ootus sai lõpetatud.

Finaalis 10. juunil Istanbulis ootab Milano Interit ees kohtumine Madridi Reali ja Manchester City vahelise poolfinaali võitjaga. Nende kahe klubi avakohtumine mängiti hispaanlaste koduväljakul 1 : 1 viiki.

Otseblogi:

Enne mängu:

Inter läheb kohtumisele vastu 2:0 eduseisus, kuid Milani ei tasu veel kindlasti maha kanda, sest võrreldes avamänguga on valitseva Itaalia meistri masinavärgis oluline mutter juures.

Nimelt on Rafael Leao puusavigastuse seljatanud ja tähtsa kohtumise eel treeningutele naasnud. 23-aastane Portugali ründetalent mängib Milani ründemängus võtmerolli ning kahtlemata tundis Milano punane pool temast avamängus suurt puudust. Sel hooajal on Leao löönud kõigi sarjade peale kokku 13 väravat ning jaganud lisaks ka 13 resultatiivset söötu. Mullu valiti ta ka Itaalia kõrgliiga parimaks mängijaks.

Kaks Milano klubi on kahe peale võitnud kümme Meistrite liiga tiitlit, millest seitse Milan. Kuid samas pole lähiajalugu kummalgi meeskonnal nii roosiline, sest viimase 15 hooaja jooksul on finaali jõutud kahe peale vaid korra. Tõsi, Interile päädis see 2010. aastal karikaga.

Meistrite liiga kohamängudes on linnarivaalid varasemalt vastamisi läinud kahel korral, nii 2003. aasta poolfinaalis kui ka 2005. aasta veerandfinaalis jäi peale Milan.

Interi peatreeneri Simone Inzaghi mängueelne kommentaar: „See on Interi ajaloo üks tähtsamaid kohtumisi. Me peame mängima mõistuse ja südamega, et unistus täita ja finaali jõuda. Võitsime küll esimese mängu 2:0, aga Milan on alati ohtlik vastane.“

Milani juhendaja Stefano Pioli: „Me teame kui tähtis on esimene värav, hoolimata sellest, mitmendal minutil see lüüakse. Hakkasime mängust juba pühapäeva hommikul rääkima. Meil on ainult üks võimalus ja peame minema mängima erakordse suhtumisega.“