Nimelt tunnistas valitsev US Openi tšempion tund ja 40 minutit kestnud kohtumises Fabian Marozsani (ATP 135.) 6:3, 7:6 (4) paremust. Kusjuures ungarlane jäi kiires lõppmängus 1:4 kaotusseisu, aga võitis seejärel kuus järjestikust punkti.

Kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse jõudnud Marozsan läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Horvaatia esinumbri Borna Coriciga (ATP 16.).

„Ma nägin seda eile unes ja nüüd on see ühtäkki reaalsus. Olen tõesti väga-väga õnnelik. Üritasin midagi erilist teha ja äkki võita mõned geimid või isegi seti, aga nüüd alistasin maailma teise numbri,“ lausus 23-aastane Maroszan pärast kohtumist. „Täna oli kõik perfektne: publik, ilm, väljak. Olen väga õnnelik, et saan siin tennist mängida.“

Alcarazi sõnul oli tal mängurütmi leidmisega tõsiseid raskusi. „Ma olin füüsiliselt perfektses seisus, aga ma ei tundnud ennast väljakul mugavalt. Tema pani mind ennast ebamugavalt tundma, sest oli pidevalt agressiivne. Tegin palju selliseid eksimusi, mida tavaliselt ei tee. Loomulikult tuleb selliseid päevi ette ning sellega peab lihtsalt leppima,“ rääkis 20-aastane hispaanlane, kes oli enne esmaspäeva võitnud 12 kohtumist järjest.

„Ta oli minuga pidevalt samal tasemel ja vääris täielikult võitu,“ lisas Alcaraz, kes läheb järgmisel nädalal algavatele Prantsusmaa lahtisele vastu esinumbrina.