Pronksiseeria avakohtumist alustas isukamalt kodumeeskond Viimsi, kes asus kiirelt Zakise ja Lipsu korvidest 4 : 0 juhtima. Edasi kulges avaveerand punkt-punkti heitluses ning korvidevaese avaneljandiku järel ilutses tablool Viimsi 14 : 10 eduseis.

Teisel veerandaja alguses sai kodumeeskond hoo sisse ning Malik Toppini alley-oop pealtpaneku järel oldi veerandaja keskel koguni 30 : 20 eduseisus. Poolaja eel läks viskekäsi kuumaks ka Pärnu Sadama mängijatel ning Mihkel Kirvese ja Isiah Harti tabavad visked saatsid külalismeeskonna poolajapausile neljapunktises kaotusseisus.

Kompromissitu ja tuline heitlus jätkus ka teisel poolajal ning kolmanda veerandaja järel juhtis Viimsi/Sportland kahe punktiga 60 : 58. Kohtumise otsustav veerandaeg algas kodumeeskonna punktipõuaga. Kuna Viimsi suutis nelja minutiga visata kõigest kaks punkti, siis haaras matši juhtohjad Pärnu minnes 65 : 60 juhtima.

Mängu otsustavatel sekunditel näitas kindlamat minekut Pärnu Sadam ning tundus, et Robert Valge kolmene minut enne kohtumise lõppu kustutas lõplikult kodumeeskonna lootused pronksiseeriat võiduga alustada. Läks aga teisiti ning kodumeeskond näitas meeletut sisu ning viie tabava vabavise toel viigistati kohtumine 77 : 77. Avakohtumise võitja selgitas välja viieminutine lisaaeg.

Viieminutilise mängu järel suutis oma paremuse maksma panna Pärnu Sadam, kes Harti lõpusekundite viskest 87 : 86 võidu võttis.

Pärnu Sadama resultatiivseim oli Robert Valge, kelle saldosse kogunes 18 punkti. Kaotajate parim oli Karl-Johan Lips 23 punkti ja üheksa lauapalliga.

Pronksiseeria teine kohtumine toimub laupäeval suvepealinnas.

Enne mängu:

Valitsev meister Pärnu tunnistas poolfinaalis Tartu Ülikool Maks & Mooritsa 3:2 paremust ning Viimsi jäi 0:3 alla BC Kalev/Cramole.

Põhiturniiril peetud omavahelistes mängudes noppisid mõlemad ühe võidu, kui Viimsi alistas kodus Pärnu 80:70, aga sai võõrsil valusa 87:86 kaotuse.

Viimsi abitreeneri Kristjan Evarti mängueelne kommentaar: „Kindlasti oleme selles seerias väga motiveeritud. Oleme saanud korralikult valmistuda ja oleme seeriaks valmis. Pärnu on näidanud play-off'ides kõva võitlusvaimu ja seda, et alla nad ei anna. Mõlema võistkonna jaoks on kindlasti pronksmedal tähtis ja tulemuse mõttes võib lugeda hooaja õnnestunuks. Seega oodata on kõva lahingut!“