Mesikäpa Hall kihas ootusärevusest. Kolme minuti jooksul olid Serviti poolelt käe valgeks saanud Alfred Timmo ja Jürgen Rooba ning Viljandi ridadest Mikk Varik ja Aleksander Pertelson. Nii oli seisuks 4:2 võõrustavale võistkonnale. Mulgid noolisid viigiseisu ning seda nad ka said, kui mängu 9. minutil sahistas Pertelson Eston Varuski väravavõrku. Kaks minutit hiljem läks Viljandi esimest korda juhtima seisuga 6:5, värava autoriks Ott Varik. Põlva meeskond võitles võidupositsiooni kärmelt tagasi. Vahemaa jõudis juba kaheväravaline olla, kui Viljandi taas skoori viigistas ja siis Kristo Voika tabamusest juhtima läks. Viigistava värava tõi Servitile Henri Sillaste, ent peagi jooksis Põlva Viljandi taga, sest 21. minutil kasvas mulkide eduseis kahe värava peale. Seitse minutit enne esimese poolaja lõppu oli skoor jälle viigis, millest Viljandi mängis end korduvalt välja. Nii mindi esimesele poolajale skoorilt 13:12 Viljandile.

Teist poolaega alustas enesekindlamalt külalismeeskond, kui Hendrik Koks sai Viljandile kirja kaks väravat. Serviti oli hädas realiseerimisega ning Viljandile kogunes aina väravaid. Nõnda oli 37. minutil skoor 14:17 Serviti poolt vaadates. Viljandi hoidis Servitit stabiilselt kahe värava kaugusel, ent Põlva mängumehed ronisid minut minuti järel järele. Viigistava palli saatis Rasmus Otsa väravasse lõpuks Hendrik Varul. 51. minutil aitas Jürgen Rooba Põlva meeskonna üle pika aja ühe väravaga ette. Serviti oli viimast korda juhtinud esimesel poolajal. Timmo kaks väravat kasvatasid nii Serviti tuhinat kui ka skoori – tablool seisid numbrid 22:19. Neli minutit oli jäänud mängu lõpuni ja viigiseis oli koguni viie tabamuse kaugusel. Lõppresultaadiks kujunes 26:20.

Viljandi skooritegijate laeks jäi kolm väravat. Kolm tabamust said kirja Mikk Varik, Andrei Basarab, Ott Varik, Kristjan Koovit ja Aleksander Pertelson. Serviti eest viskas 10 väravat Alfred Timmo, kuus väravat viskas Jürgen Rooba.

„Me olime hästi mänguks valmis tõesti. Viimasel ajal me pole üldse siin saalis [Mesikäpa Hallis – toim] väga hästi alustanud ja täna me tõesti siin finaalile mitteomaselt suhteliselt hästi alustasime,“ kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks. „43 minutit tegelikult väga okei'd mängu. Ma usun, et natukene võibolla väsimuse pealt me jäime hätta selle Serviti aktiivse kaitsega ja mille pealt nad suutsid joosta meile neid lihtsaid väravaid. Siis me ikkagi lagunesime mõlemal pool nii rünnakul kui kaitses. Me ei saanud enam üldse millegagi hakkama.“

„Meie esimese poolaja mäng oli tegelikult katastroofiline. Patustasime pallikaotustega nii palju ja otsused, mis mängijad vastu võtsid, ei olnud head,“ lausus Serviti peatreener Kalmer Musting. „Vastased mängisid hingestatult, olime nagu hakklihamasinas. Teisel poolajal meie mäng oli täiesti teistsugune. Vaatamata sellele, et me ei saanud rünnakut esimesed 10 minutit käima, tõi murrangu kaitseformatsiooni muutmine. Selle arvelt saime ka veidi lihtsamaid väravaid. Mentaalne pool ega mängijate tahe ei lagunenud meil ära. See oli määrav. Meil oli olemas ka kõva rünnakute liider Alfred Timmo näol.“

Mulgid ja põlvakad mängivad kolme võiduni. Teine finaalmäng toimub 18. mail Viljandis ning 21. mail on kolmanda matši kohtumispaigaks jälle Põlva.

Homme algavad finaalmängud ka pronksi nimel. Kolmanda kohal nimel toimub kaks heitlust.

Järgmised finaalmängud

16.05. 19:00 Aruküla Spordihoone, Mistra – SK Tapa/N.R. Energy (1. pronksifinaal)

18.05. 19:00 Tapa Spordihoone, SK Tapa/N.R. Energy – Mistra (2. pronksifinaal)

18.05. 19:00 Viljandi Spordihoone, Viljandi HCPõlva Serviti (2. finaalmäng)

21.05. 18:00 Mesikäpa Hall, Põlva Serviti – Viljandi HC (3. finaalmäng)