Asmer ütles Vikerraadio saates „Spordipühapäev“, et talle on tulnud Vipsi kohta väga palju küsimusi, aga uudiseid tal noore vormelipiloodi osas ei ole. „Jüri Vips ei ole kuhugi kadunud, küll me temast jälle kuuleme,“ ütles autospordiliidu president.

Vips võistles viimati möödunud hooajal F2-s Hitechi ridades. Seejärel on ta kahel korral - mullu oktoobris ja tänavu märtsis - testinud IndyCari masinat koostöös tiimi Rahal Letterman Lanigan Racinguga (Honda). Kas Vipsil võib avaneda võimalus IndyCaris võistelda, pole teada.

„Indycar on USA-s väga populaarne, ma arvan, et Indycar ja Nascar on praktiliselt samaväärsed vormel-1 sarjaga,“ sõnas Asmer. „Mismoodi lepingutega on läinud, ei saa ma rääkida. Sellest räägivad need, kes võivad sellest rääkida.“

Autospordiliidu president lisas, et Vipsiga lepingu sõlmimine toob kaasa kriitikalaine, mistõttu võib meeskond selle välja kuulutamisega paremat hetke oodata.

Samas arvas Asmer, et Ameerika võistlussarjad võivadki noorele eestlasele paremini sobida. „Kui seal alustad karjääri ja oledki kiire, siis sul võib karjäär Indycaris olla 25 aastat. Seal ei sõida ainult 20-aastased ja ei alusta 17-aastaselt nagu [Max] Verstappen,“ ütles Asmer.

Mulluse F2 hooaja lõpetas Visp (22) Hitech Grand Prix sõitjana kokkuvõttes 11. kohal. Vipsi hooaega jäi varjutama eelmise aasta juunis puhkenud skandaal, kui ta kasutas videomängu otseülekande ajal rassistlikke väljendeid, öeldes N-sõna ja nimetades roosat „geide värviks“. Seejärel lõpetas Red Bulli F1 vormelimeeskond eestlasega lepingu, kuid Hitech lubas Vipsil kuni hooaja lõpuni nende tiimis edasi sõita.