Pühapäeval, 14. mail alistas finaalturniiri avavoorus Hispaania Kadrioru staadioni Saksamaa tulemusega 2:0, Šveits sai viimasel veerandtunnil löödud väravate toel 4:0 võidu Eesti üle, Inglismaa alistas Võrus Poola 2:1 ning Prantsusmaa võitis Tartus Tamme staadionil Rootsit 3:0.

„Suur aitäh kõigile, kes avapäeval staadionil käisid! Meeleolu tribüünidel oli toetav ja vastasseisud pakkusid põnevust. Nii Eesti koondis kui ka väliskülalised hindasid väga avapäeval nähtut,“ lausus jalgpalliliidu peasekretär Anne Rei.

Seejuures on kõigil finaalturniiri mängudel pealtvaatajatele üks eriline kingitus. Nimelt löövad algkoosseisus platsile jooksvad mängijad enne avavilet publiku sekka 22 eksklusiivset palli, millel on Eestis toimuva U17 EM-finaalturniiri logo. Tegemist on ühtaegu väga kvaliteetsete pallidega kui ka väga väärtuslike mälestusesemetega.

Olulise lisaväärtusena on neidude U17 EM-finaalturniiri suurtoetaja Euronics igaks A. Le Coq Arenal toimuvaks mänguks staadionile üles seadnud põneva ala. Nimelt saab pärast staadionile sisenemist teise korruse galeriis mugavatel kott-toolidel kätt proovida PlayStationi konsoolil jalgpalli mängides ning katsetada virtuaalreaalsuse prille ja autorallit.

Järgmine mängupäev on 17. mail, mil kell 13 on Võrus vastamisi Poola ja Prantsusmaa, kell 17 Kadrioru staadionil Eesti ja Saksamaa, kell 19 A. Le Coq Arenal Hispaania ja Šveits ning samal ajal Tartus Tamme staadionil Rootsi ja Inglismaa.