Portugali ralli algas Tänakule paljulubavalt, sest pärast kolmandat kiiruskatset oli ta esikohal. Kuid neljandal kiiruskatsel purunes Tänaku autol rehv ja viga sai teinegi ning see kukutas ta päeva lõpuks kuuendaks. „Teise poole päevast olime päris nõmedas olukorras,“ sõnas Tänak Delfile.

Seitsmes kiiruskatse sai saatuslikuks teelt välja sõitnud MM-sarja liidrile Elfyn Evansile (Toyota), kelle ralli sai sellega läbi. Päeva lõpetas liidrina Kalle Rovanperä, kelle edu Dani Sordo ees oli kümme sekundit. Sealjuures mahtusid viis parimat poole minuti sisse.

Laupäeval näitas võimu seitsmest kiiruskatsest viis võitnud Rovanperä, kes päeva lõpuks edestas Sordot juba 57,5 sekundiga. Hispaanlase selja taga olid tiimikaaslased Thierry Neuville ja Esapekka Lappi, kes kaotasid talle vastavalt 11,1 ja 13,4 sekundiga.

Ralli kümnendal kiiruskatsel tegi Pierre-Louis Loubet paarsada meetrit enne finišit avarii. Tiimikaaslase ebaõnn kergitas Tänaku viiendale kohale. Päeva lõpuks kaotas Tänak liidrile ligi kahe ja poole minutiga. „Vedrustusega on kindlasti keeruline. Esimene ring sileda tee peal on enam-vähem, aga kui teisel ringil teised lähevad kiiremaks, siis me muutume tükk maad aeglasemaks,“ võttis M-Sporti sõitja Delfile antud videointervjuus asjad kokku.

Pühapäeva avakatsel tabasid probleemid Thierry Neuville’i Hyundai i20 autot, mistap Tänak tõusis neljandale kohale, kus ta ka ralli lõpetas. Punktikatse ja etapi võitis aga valitsev maailmameister Kalle Rovanperä. Teine oli Dani Sordo ja kolmas Esapekka Lappi.

Portugali ralli lõppjärjestus:

Ralli lõpptulemused

Portugalis kohapeal viibivad Delfist Peep Pahv ja Margus Pahv, kes vahendavad rallilt värskeid uudiseid, pilte ja intervjuusid. Pühapäeval kell 16 võtab ralli kokku rallistuudio „Kuues käik“, kus saatesse küsimusi saatnud vaatajate-kuulajate vahel loositakse välja auhindu. Küsimusi ootame aadressile kuueskaik@delfi.ee.