Öö intrigeerivamas kohtumises kohtusid telereitingute valitsejad Lakers ja Warriors, mängus, kus tiitlikaitsjatel oli selg vastu seina. Kodumeeskond Lakers alustas kohtumist bravuurikalt saavutades kiiresti 27 : 12 algedu. Warriors taastus kramplikust algusest ning avaveerandi lõpuks suudeti vähendada kaotuseis viiele silmale. Teisel veerandajal jätkus tihe punkt-punkti rebimine ja poolajapausile mind Lakersi 56 : 46 eduseisus.

Mängu kolmandal veerandajal pani kodumeeskond sisse otsustava käigu ning enam tagasi ei vaadanud. Enne otsustavat veerandit juhiti juba 14 punktiga ja lõpusireeni kõlades kindlustati pääs läänekonverentsi finaali muljetavaldava üleolekuga.

Kolmikduublile lähedal olnud Lebron James kogus Lakersi poolelt kohtumise lõpuks 30 punkti, üheksa lauapalli ja üheksa resultatiivset söötu. Warriorsi parim oli Stephen Curry 32 punktiga.

4 : 2 seeriavõidu võtnud Lakers kohtub läänekonverentsi finaalis Denver Nuggetsiga.

Kuhjaga põnevust pakkus ka seeria kuues kohtumine Miami Heati ja New York Knicksi vahel. Põhiturniiri kaheksas asetus Heat suutis lõpusekundite thrilleri kodusaalis skooriga 96 : 92 enda kasuks pöörata ning 4 : 2 seeriavõiduga kaheaastase pausi järel idakonverentsi finaali pääseda.

Miami parim oli taas Jimmy Butler, kelle saldosse kogunes 24 punkti ja kaheksa lauapalli. Teda toetas Bam Adebayo 23 punkti ja üheksa lauapalliga. Knicksi resultatiivseim oli Jalen Brunson 41 punktiga.

Idakonverentsi finaalis kohtub Miami Heat, kas Boston Celticsi või Philadelphia 76ersiga. Nende kahe meeskonna vaheline poolfinaalseeria on hetkel 3 : 3 viigis.