Turniirile tiitlipretendendina tulnud Soome esimeseks proovikiviks oli kohtumine USA koondisega. Väljakuperemehed asusidki kohtumist juhtima, kui vahetult enne avakolmandiku lõppu lõi Šveitsis Servette´is mängiv Teemu Hartikainen 1 : 0.

Teisel kolmandikul hakkas USA Soome väravale turmtuld andma ning see kandiski vilja, kui kolmandiku 14. minutil Cutter Gauthier kohtumise viigistas. Otsustaval kolmandikul tegid USA eest skoori veel Drew O´Connor ja Alex Tuch, vaigistades Tampere jäähalli. Kohtumise viimastel sekunditel lõi USA tühja väravasse veel ka neljanda litri, kui skoori tegi taaskord Alex Tuch. USA võitis kohtumise 4 : 1 ning tõusis A-alagrupi ainuliidriks

Soome koondisel katkes pikk seeria, mille jooksul polnud põhjanaabrid normaalajal kaotusevalu tundma pidanud 29 järjetikust kohtumist.

Riias toimuva alagrupi esimeses kohtumises alistas Tšehhi 3 : 2 Slovakkia ja kirjutas turniiritabelisse kolm võidupunkti. Kõik kohtumise 5 väravat löödi avakolmandikul. Tšehhide eest tegi kahel korral skoori Lukas Sedlak ja ühe värava sai enda saldosse Roman Cervenka. Slovakkia koondise väravate eest kandsid hoolt Martin Chromiak ja Mislav Rosandic.

Soome järgmine kohtumine MM-il toimub homme, kui kohtutakse Saksamaaga. USA kohtub ülehomme üle pika aja MM-il mängiva Ungariga.