Eesti meeste koondise tasemel talentidega Tartul viimastel aegadel liiga hästi ei ole. Kerr Kriisa ja Märt Rosenthal on ainsad, kes koondise ringis kanda kinnitanud. Arvestades, et noorte hulgas on Tartu Ülikooli võistkonnad alati eesotsas, võiks rahvuskoondis Tartust rohkem lisa saada.

Kui Kriisa üritab läbilööki USA-s, siis Rosenthal on kodus ja sõna otseses mõttes päästab Tartut. Tuli omal riisikol ootamatult kiirelt jalavigastusest tagasi ning aitas meeskonna poolfinaalseerias Pärnuga kaotusseisust välja. Kui suuri riske tal isiklikus plaanis võtta tuleb?

Eesti meistritiitel korvpallis kuulus viimati Tartule, täpsemalt Tartu Ülikooli meeskonnale 2015. aasta kevadel. Vägesid juhatas siis Gert Kullamäe, mängijana etendas olulist rolli praegune klubi spordidirektor Janar Talts. Miks on tiitlipõud veninud sedavõrd pikaks?

Tartul on korvpalliüldsuse jaoks ka üks suurem sõnum. Täie hooga hakatakse üles ehitama naiste korvpalli püramiidi, mille peaks ideaalis täismahus toimima saama viie aasta jooksul.

Head vaatamist!