Itaallasest peatreeneri Alessandro Orefice juhendatav koondis alustas ettevalmistust tähtsaks suveks 24. aprillil Tallinnas kogunedes ja TalTechi spordihoones treenides. Sellest esmaspäevast alates viibitakse laagris Paides. Esimesed kontrollkohtumised peetakse Paides 20. ja 21. mail (vastavalt kell 18.00 ja 12.00) Lätiga. 27. mail alustatakse kuuemängulist Hõbeliiga alagrupiperioodi. Edu korral mängitakse Hõbeliiga võidu peale 24.-25. juunini toimuval Final Four turniiril Austrias Grazis.

„Eesmärk on Hõbeliiga otseloomulikult võita ja see on ka reaalne. Proovime endast parima anda ja Kuldliigasse tõusta,“ rääkis koondise sidemängija Karoliina Kibbermann Delfile.

Eestis Tallinna Ülikooli, Audentese SG/NK ja TalTech/Tradehouse'i eest mänginud Kibbermann lõpetas teise järjestikuse välishooaja Prantsusmaa meistriliigas, kus ta esindas tänavu 14 naiskonna seas 11. kohal lõpetanud Marcq-en-Barœul'i (täpset hääldust tutvustab Kibbermann videos!). Hooaeg varem teenis ta leiba nii Volero Le Cannet' kui ka Cote d'Azuri naiskondades.

„Tahaks loota, et ma arenesin sel hooajal edasi. Enda arust tegin seda küll. Hooaeg oli raske ja kulges üle kivide ja kändude, tiimis olid vigastused... Aga ma jäin hooajaga rahule. Oli väga silmi avav hooaeg,“ sõnas Kibbermann.

Kuidas sa hetkel koondise õhustikku kirjeldaksid?

Ilmselt ei tule kellelegi üllatusena, kui ütlen, et see on olnud vapustav. Oleme oma hea sisekliima poolest tuntud. Tõesti väga tore on olnud!

Võrkpalluri elu juba kord on selline, et kui sa koondisse kuulud, siis pikka puhkust ei ole. Kurnavale klubihooajale järgneb kohe koondisesuvi. Kui raske on end sellistel hetkedel kokku võtta ja veel suuremaid mänge mängima motiveerida?

Kokku võtmine ei ole isegi nii suur probleem kui see, kui meeletult sa pere ja sõpru igatsed. Mängid üheksa kuud välismaal, kodus ei käi, kedagi ei näe. Tuled siia, oled kodulinnast eemal, Paides, kodu vahet käia ei saa - see on meeletult raske tegelikult. Kõikidest peresündmustest ja sünnipäevadest jääd ju ilma. Võrkpalliline osa ei olegi niivõrd keeruline - me kõik armastame seda teha!

Millega sa end lohutad? Mis siht sul silme ees on, et see kõik ära kannatada?

Ega muidu ei kannatakski, kui see seltskond nii tore ei oleks. Need tüdrukud siin on ka nagu perekond - see kompenseerib kõvasti.

Kas kodusele EM-ile oled ka juba mõelnud - milline saab olema atmosfäär, vastased ja need mängud - või on selleks veel liiga vara?

Esimesed mõtted sellele tulid juba detsembris. Kui olid klubis rasked hetked, siis ma mõtlesin, et see kõik on selle nimel, et kui ma jõuan Eestisse, mängin kodust EM-i.

Olete te omavahel rääkinud, mida te EM-finaalturniiril tahaksite saavutada?

Võita tahaks! Eks me tahame endast parima anda ning koduse publiku ja pereliikmete ees head võrkpalli mängida. Näidata, mille nimel me siin suvel töötame.

Võrkpallinaiskonna Hõbeliiga, meeste Kuldliiga ja naiste EM-finaalturniiri piletid on müügil Piletitaskus.

Võrkpallinaiskonna kalender 2023. aastal

Kontrollmängud Hõbeliiga eel:

20. mai kell 18.00 Eesti – Läti (Paide spordihoone)

21. mai kell 12.00 Eesti – Läti (Paide spordihoone)

Euroopa Hõbeliiga 2023 ajakava (Eesti aja järgi):

27. mai 17.00 Eesti – Läti (Tartu Ülikooli spordihoone)

31. mai 17.00 Eesti – Austria (Tartu Ülikooli spordihoone)

3. juuni 18.30 Põhja-Makedoonia – Eesti (Põhja-Makedoonia, mängupaik selgumisel)

10. juuni 16.00 Eesti – Põhja-Makedoonia (Tartu Ülikooli spordihoone)

14. juuni 21.15 Austria – Eesti (Austria, mängupaik selgumisel)

17. juuni 17.00 Latvia – Eesti (Läti, Jelgava)

24.-25. juuni Final Four (Graz, Austria)

Võimalik Challenger Cup 2023

27.-30. juuli FIVB Challenger Cup Zadar, Horvaatia

CEV Women EuroVolley 2023:

16. august Unibet Arena, Tallinn – Eesti 20.00 Eesti – Prantsusmaa

19. august Unibet Arena, Tallinn – Eesti 19.00 Eesti – Soome

20. august Unibet Arena, Tallinn – Eesti 19.00 Holland – Eesti

22. august Unibet Arena, Tallinn – Eesti 20.00 Eesti – Slovakkia

23. august Unibet Arena, Tallinn – Eesti 20.00 Eesti – Hispaania

26. august - 3. september jätkub play-off turniir Itaalias Florences ja Brüssel.