20. mail Tallinna lauluväljakul toimuvale LHV maijooksule registreeritakse aktiivselt. Viimaste päevade üha kasvav registreerimisaktiivsus lubab tänavuse liikumisaasta suurimale kevadüritusele kokku tuua taas üle 10 000 harrastaja, teatasid korraldajad.

Maijooksul saavad naised ja tütarlapsed osaleda traditsioonilisel seitsme kilomeetri pikkusel distantsil ja kolmekilomeetrisel Rimi tütarlastejooksul. Rada võib läbida nii joostes, käies kui ka kepikõndi tehes. Valida saab ajavõtuga ja ajavõtuta distantside vahel. Jooksu- ja käimisrajad viivad osalejad Maarjamäe ümbruses kulgevatele teedele ja terviseradadele.

Enne starte toimub MyFitnessi soojendusvõimlemine asjatundlike treenerite eestvedamisel. Rajal antakse maijooksulistele hoogu juurde arvukates ergutuspunktides. Kõiki lõpetajaid ootab toetajate hinnaline kingikott, ainulaadne seemnemedal ja traditsiooniline laevareisi pakkumine Tallinkilt.

Lauluväljaku peaareenil toimuvale Limpa lastejooksule soovitavad korraldajad aja paremaks planeerimiseks lapsed eelregistreerida ürituse kodulehel: http://www.jooks.ee/et/maijooks/lastejooksud

Tallinna lauluväljakul on 20. mail avatud ka suur tervisemess, kus on esindatud spordi- ja vabaajakaupade pakkujad, tutvuda saab tervisetoodetega ja registreerida liikumisüritustele. Üle mitme aasta on taas avatud ka ülipopulaarne meestehoid.

Päev kulmineerub autasustamise ja traditsioonilise LHV maijooksu kevadkontserdiga, kus esineb Karl-Erik Taukar koos oma bändiga.

Terve maikuu jooksul (1.–31. maini) saab kaasa teha ka virtuaalsel lastejooksul ja maijooksul, mis sobivad igale liikumisharrastajale. Kuna esimesest maijooksust möödub 35 aastat, siis on selle auks tänavune virtuaalne maijooks just 35-kilomeetri pikkune. Distants tuleb kuu aja vältel läbida kas joostes või käies jõukohaste osade kaupa, kuni 35 kilomeetrit täis saab. Igaüks saab kehtestatud reegleid järgides maijooksu läbida oma väljavalitud marsruudil maikuu jooksul.

Maijooks on Eesti läbi aegade suurim naistele suunatud tervise- ja liikumisüritus, millel on 35 aasta jooksul sportlikult aega veetnud üle 200 000 tubli naise. Esimene maijooks toimus juba 1988. aastal.

Eesti suurimale naiste liikumisüritusele ehk LHV maijooksule saab registreerida internetilehel www.jooks.ee