FIE otsustas 10. märtsil agressorriikide sportlased uuesti rahvusvahelistele võistlustele lubada. Venelased ja valgevenelased pääsevad võistlema neutraalsete individuaalsportlastena juhul, kuid nad ei ole seotud Venemaa või Valgevene sõjaväe ega julgeolekuasutustega.

Venemaa vehklemisföderatsiooni (FFR) president Ilgar Mamedov kurtis TASS-ile, et FIE on keelanud rahvusvahelistel turniiridel osaleda mitmel tuntud Venemaa vehklejal, sealhulgas olümpiavõitjatel Sofia Velikajal, Jana Jegorjanil ja Sofia Pozdnjakoval.

Venemaa olümpiakomitee (ROC) president Stanislav Pozdnjakov teatas, et Venemaa vehklejad peaksid rahvusvahelistel turniiridel osalema ainult siis, kui nad saavad seda teha teiste riikide sportlastega võrdsetel tingimustel ehk ilma diskrimineerimiseta.

„Meie ühine seisukoht jääb vankumatuks, meie vehklejad osalevad ainult võrdsetel alustel teistega, ilma väljamõeldud ja ebaseaduslike parameetrite ning muude kunstlike takistusteta,“ rõhutas Pozdnjakov.

Ka Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kurjustas rahvusvahelise vehklemisliiduga. „Vaatame sellistele avaldustele väga negatiivselt,“ ütles Peskov. „Peame seda absoluutselt valeks. Sportlastele üritatakse peale suruda poliitilisi suuniseid, et nad saaksid osaleda rahvusvahelistel võistlustel. Me oleme sellistele soovitustele rangelt vastu.“

Jaga
Kommentaarid