Tartu Ülikool Maks&Moorits alistas Paf korvpalli Meistriliiga poolfinaalseeria otsustavas kohtumises kodusaalis Pärnu Sadama 78:68 ja pääses finaali, kus kohtutakse BC Kalev/Cramoga.

Tartu Ülikooli spordihoonesse oli otsustavat viiendat poolfinaalmängu vaatama kogunenud senise hooaja rekordpublik ehk üle 1650 inimese. Kinnise ja punktivaese avaveerandi võitsid tartlased 14:10 ja alles teisel veerandil said mõlemad meeskonnad end korralikult jooksma. Esimese poolaja keskel juhtis ühtlasemalt tegutsenud Tartu mängu korraks isegi 15 punktiga, aga poolaja lõpuks eduseis sulas pisut. Isaiah Hart lõpetas avapoolaja viimase sekundi kolmesega ja Tartu võitis selle 36:28.

Teise poolaja alguses mängisid tartlased mõne minutiga suure osa oma eduseisust maha ja Mihkel Kirvese korv tõi Pärnu kolme punkti kaugusele seisul 40:37. Kodumeeskond suutis publiku toel initsiatiivi hoida kuni veerandi lõpuminutiteni. Robert Valge korv viigistas seisu, kui veerandit jäi mängida 48 sekundit ja viimasele neljandikule mindi 53:53 viigisseisus.

Viimasel neljandikul hoidsid tartlased koguaeg viie-kuue punktilist eduseisu ja kuigi pärnakad andsid endast kõik, et seisu viigistada, siis kodupubliku rõõmuks lõppes mäng 78:68 Tartu võiduga.

Tartu skoor jagunes ühtlasemalt kui varasemates mängudes. Võrdselt 13 punkti peale jäid Tomaš Pavelka, Märt Rosenthal ja Dontarius James. Pavelkale ka 11 ja Jamesile üheksa lauapalli. Robin Kivi lisas 11 punkti ja seitse lauapalli.

Viienda mängu galerii:

Pärnu parim oli Mihkel Kirves 20 punkti ja 11 lauapalliga. Isaiah Hart kogus 17 ning Robert Valge 11 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Naritsa sõnul oli Tartul inimjõudu rohkem. „Viiendas mängus oli meil inimressurssi rohkem ja mõned mängijad andsid täna ekstrapunkte, näiteks Robin Kivi. Tahtsime mängu rohkem korvi alla suruda, sest neil oli pikkade rotatsioon lühem. Seerias oli kokkuvõttes häid momente ja selliseid eksimusi, mida me iga päev uuesti ja uuesti üle käime. Hakkame nüüd finaalseeriaks valmistuma ja mingid mõtted meil Kalev/Cramo vastu kindlasti on,“ sõnas Narits.

Finaalseeriaga tehakse algust neljapäeval, 18. mail Tallinnas. Teine mäng peetakse Tartus teisipäeval, 23. mail ja kindlasti ka kolmas mäng Tallinnas laupäeval, 27. mail.