„FCI Levadia juhib avalikkuse tähelepanu küsitavatele kohtunike otsustele JK Harju ja FCI Levadia mängus, kus esines vähemalt kolm episoodi, mida kohtunikebrigaad oleks pidanud kohtumise ajal üksikasjalikult analüüsima, kuna need mõjutasid/võisid mõjutada mängu kulgu ja selle lõpptulemust,“ kirjutas Levadia sotsiaalmeediasse postitatud video juurde.

FCI Levadia lisas, et on esitanud Eesti kohtunike komisjonile taotluse kohtunike otsuste analüüsimiseks eeltoodud mänguepisoodides.

„Teavitasime meie kogukonda ja poolehoidjaid antud taotluse esitamisest vastavale komisjonile,“ sõnas FCI Levadia turundusjuht Alen Stepanjan Delfile. „Hetkel ootab klubi kohtunike komisjoni esindajatelt ametlikku vastust, enne kui oma avaldust kommenteerida saame.“

Üks intsident, millega Levadia rahul ei ole, on teise poolaja alguses Harjule antud penalti, millest sündis 1:1 viigivärav. Alltoodud videost tundub, et viga tehti väljaspool karistusala. Joan Jakovlev sai selles olukorras ka punase kaardi.

Ka Soccernet leidis oma rubriigi „Videokohtunik“ analüüsis, et kohtunikud eksisid JK Harjule penaltit andes. „Kas viga tehti ikkagi väljaspool karistusala või jätkus see karistusalasse, mis puhul penalti määramine oli korrektne? Selgub, et kohtunike suhtlus jäi liialt tagasihoidlikuks ning sestap langetati vale otsus!“ kirjutab Soccernet.

Meistriliigat juhtiv Levadia kaotas lõpuks JK Laagrile 1:2. Võiduvärava lõi Reinhard Reimaa 97. minutil.

Delfi Sport on palunud Levadia pöördumisele kommentaari Eesti Jalgpalli Liidust. Alaliidu kohtunikeosakond lubas vastata selle töönädala jooksul.

Vaata episoode, mille analüüsimust Levadia kohtunike komisjonilt ootab: