Prantsusmaa meedia kirjutas juba mõned päevad tagasi, et neile teadaolevalt on Messi Al-Hilaliga juba lepingu sõlminud. Messi agendist isa Jorge Messi sõnul on sellised jutud ilmselge liialdus ning tema poeg ei ole tuleviku osas veel ühtegi otsust vastu võtnud. Messi pidi järgmise koduklubi välja valima suvel ehk pärast tänavuse hooaja lõppu.

Nüüd on mainekas Prantsusmaa spordileht L’Equipe toonud välja detailid lepingust, mida saudid Messile pakuvad.

Ajalehe teatel pakub Al-Hilal Messile kahe aasta pikkust kontrahti, mida saaks pikendada veel ühe aasta võrra. Prantslaste teatel maksaksid saudid Messile kahe aasta eest koguni üks miljard eurot.

Alles hiljuti sõlmis Portugali legend Cristiano Ronaldo kontrahti Saudi Araabia klubiga Al-Nassr. Messi teenistus oleks Ronaldo omast täpselt poole suurem.

Messi tuleviku osas on küsimärgid õhus peamiselt seoses Argentina koondisega. Väidetavalt sooviks Messi osaleda 2024. aasta Copa Americal ning võimaluse korral ka 2026. aasta MM-il. Nendele turniiridele sooviks ta minna aga mõne suurliiga mängijana, kus ta oleks eelnevalt saanud suurturniiriks vajalikku heal tasemel mängupraktikat.

Saudi Araabia sihib aga 2030. aasta MM-i korraldusõigust ning teel sinna soovitakse end näidata tõeliselt suure jalgpalliriigina. Selle plaani üheks osaks on Messi ja Ronaldo toomine kohalikku liigasse. Nii pingutavadki saudid ka meedia rindel kõvasti ning tilgutavad infot, mis ei pruugi veel tõele vastata. Kui AFP teatas, et Messi liitub Al-Hilaliga, siis seda tehti ka oma saudi allikale tuginedes.

Al-Hilali kõrval on Messi vastu huvi üles näidanud ka FC Barcelona ning Miami Inter. Barcelonal ei ole aga Messi palkamiseks vajalikku raha.