34-aastase poolkaitsja leping päädis selle hooajaga ja mängija teatas videoavalduses, et ta jätab sportlasena klubiga hüvasti. „Minust saab klubi fänn, Barcelona fänniks olemine on parim asi,“ märkis ta. „Selle vapi kandmine oli unistus, au ja tegin seda uhkusega, kuid kõigel on lõpp-punkt. See polnud lihtne otsus, kuid aeg on käes.“

Busquets debüteeris Barcelona keskvälja südames 2008. aastal ja tõusis kiirelt toonase peatreeneri Pep Guardiola üheks usaldusisikuks. Kuigi järgnevate hooaegade vältel tiimis juhendajad vahetusid, siis Busquets oli läbivalt tiimi kandev tala. Suurepäraselt keskvälja südames palli liigutanud ja hoidnud poolkaitsja võitis Barcelonaga kolmel korral meistrite liiga, Hispaania koondisega tuli ta tšempioniks nii EM-il kui ka MM-il.

Barcelona kapteniks tõusnud Busquets on meeskonna eest pidanud üle 700 kohtumise, rohkem on kirjas vaid Lionel Messil ja Xavi Hernandezil. Kuna meeskond on tänavugi kindel Hispaania liiga liider, siis kõigi märkide järgi võidab poolkaitsja karjääri 32. karika. Teadjamate ajakirjanike sõnul liigub Busquets suvel Saudi Araabia liigasse.