Mitmed riigid on keelanud Georgi lindi kui Venemaa agressiooni sümboli. Kuid Doha MM-i otseülekannet vaadanud inimestele jäi pealtvaatajate seas silma grupp, kellel olid lindid uhkelt rinnus. Portaali Inside the Games andmetel jõudis asi ka korraldajate kõrvu ning venelased eemaldati saalist.

„Nad olid pealtvaatajad, kellele paluti kõnelaused esemed eemaldada ja nad ei tahtnud seda teha,“ ütles rahvusvahelise judoliidu ( IJF) pressiesindaja. „Seetõttu saatsime nad saalist minema ja neil ei lubata uuesti siseneda.“

Tõenäoliselt tulid kolm pealtvaatajat kaasa elama oma sportlastele, sest rahvusvaheline judoliit lubab venelastel ja valgevenelastel nii-öelda neutraalsete atleetidena võistelda.

Loomulikult tekitasid Georgi lindid enim nördimust ukrainlaste seas. Maadluse olümpiavõitja ja Ukraina parlamendi liige Zhan Belenjuk postitas sotsiaalmeediasse irooniast nõrguva läkituse. „Sporti ja poliitikat ei tohi sassi ajada, ütleb teile see Georgi lintidega venelaste seltskond, kes Kataris peetavatel judo maailmameistrivõistlustel elavad rõõmsalt kaasa „neutraalsetele“ sportlastele,“ kirjutas ta.

Judo MM-il võistleb neutraalsena 17 Venemaa judokat, kellel pole korraldajate taustakontrolli põhjal sidemeid Venemaa sõjaväega ja kes pole avalikult sõda toetanud. Samal ajal ukrainlaste meedias tehtud uuring tuvastas, et 17 sportlasest 14 on lepinguliselt seotud Venemaa jõuorganite spordiklubidega. IJF selle kriitikaga päri polnud.

Jaga
Kommentaarid