Marseille kaotas möödunud nädalavahetusel Prantsusmaa kõrgliigas 1 : 2 Lensile, sealjuures tiimi auvärava lõi vahetusest sekkunud Payet 88. minutil. Reaalsuses pole pidanud mehel olema võimalustki väljakule tulla, sest 23. minutil sekkus 36-aastane ründaja rüselusse.

Olukorra algatas Lensi kaitsja Facundo Medina, kes virutas palli Marseille pingi suunas. Pingil olnud mehed jooksid vihaselt Medina juurde, peagi oli väljaku kõrval terve mass vaidlevaid mängijaid ja treenereid. Keset kaost kaotas enesevalitsuse Payet, kes pani peaga kõksu Lensi abitreenerile Yannick Cahuzacile näkku.

Kuna Cahuzac teatraalselt maha ei kukkunud, siis kohtunik Clement Turpin Payeti liigutust tähele ei pannud. Olukorra lõpetuseks saatis vilemees hoopis löögi vastu võtnud ja seejärel kurtnud Cahuzaci duši alla.

Prantsuse ajalehe L'Equipe andmeil oli Lensi peatreener Franck Heise otsuse järel maruvihane ning nõudis Payet' eemaldamist. „Härra Turpin! Kus on Payet' punane kaart? Kas sa laksu ei näinud?“ karjus Heisen platsi ääres kurtideks jäänud kõrvadele.

Kõigi märkide järgi saab Payet tagantjärgi siiski karistada. Näiteks 2018. aastal sai Lyoni väravavaht Anthony Lopes sarnase liigutuse eest hiljem viiemängulise keelu. Kuid Marseille'l on sel hooaja jäänud pidada veel neli mängu.

Payet on karjääri vältel mänginud klubides nagu Nantes, Saint-Étienne, Lille, Marseille ja West Ham United. Ründav poolkaitsja on Prantsusmaa koondises pidanud 38 matši. Tema säravaim turniir oli 2016. aasta EM, kus ta lõi kolm väravat ja aitas meeskonna finaali.