Esimese mängu oli Viljandi võitnud ning kuna seeriad käivad kahe matši võiduni, siis oli Viljandil võimalus täna finaali edeneda, kus juba eilse võidu järel oli Põlva Serviti ees ootamas. Külaliste koosseisus oli täna suur puudujääk, kui kaasas ei olnud üks nende resultatiivseimaid mehi, Hendrik Koks.

Mäng algas poolfinaalile kohaselt pingelises õhkkonnas, kus väike särgist tirimine ja kerge lüke pärast vilet enam kedagi ei häiri. 10. minutil oli Mistra joonemängija Jurii Sokorovichi tabamuse järel endiselt seis 5:5 viigis. Kuigi võõrustajad said selle järel ka korra kahega ette, tõi Ott Variku stiilne kaarega visatud karistusvise Viljandi kümme minutit hiljem taas võrdseks. Seejärel aga teenisid harjumaalased järjest kaheminutilisi karistusi ning mulgid suutsid pakutud ülekaalu edukalt ära kasutada ja garderoobi 15:11 edu kaasa võtta.

Teise poolaja esimese värava viskas Mistra alles 7. minutil, kuid nende õnneks olid ka viljandlased selleks hetkeks skoorinud alles kahel korral ning vahe püsis viie punktilisena. Kuigi võõrustajad proovisid rünnakul seitse-kuue vastu mängida, siis hoidsid Rasmus Otsa tõrjed ning Ott Variku kiirrünnaku lahendused siiski Viljandi HC edu ja kümme minutit enne lõppu näitas tabloo numbreid 24:18 nende jaoks. Viimastel hetkedel Mistra enam vastastele ohtlikuks ei saanud ning lõuna-eestlased edenesid numbritega 28:22 Eesti meistrivõistluste finaali.

„Väravavahi töö oli meil täna hea,“ alustas Viljandi HC mängija Kristo Voika mängu analüüsi. „Meie koostöö on palju parem, kui hooaja alguses, kus Mistra vastu mõned kaotused saime.“

Mulkide väravavaht Rasmus Ots jätkas: „Oleme tagasi läinud oma klassikalisele 6:0 kaitsele, mis on minule enesekindlust juurde andnud. Teadsime, et vastaste teravus hakkab tagaliinist ning suutsime selle elimineerida.“

„Eks me natukene arvasime, et juhul, kui saame finaali, siis Põlva seal ees ootab. Peame oma realiseerimist parandama, kuid loomulikult ei tahaks ka kõiki oma taktikalisi kaarte siin lauale panna,“ lõpetas Rasmus Ots salapäraselt finaali vastase kohta.

Võitjate resultatiivseimad olid Ott Varik ja Kristo Voika vastavalt üheksa ja kuue väravaga. Kaotajate poolel tabasid Marko Slastinovki, Ievgen Bunenko ja Serhii Orlovskyi kolmel korral.

Finaalseeria Viljandi HC ja Põlva Serviti vahel algab Mesikäpa hallis 15. mail. Võitlus pronksmedali nimel SK Tapa/N.R Energy ja Mistra vahel läheb käima päev varem Mistra koduväljakul.

Meeste poolfinaalide tulemused:

04.05 19:00 Mesikäpa Hall Põlva Serviti - SK Tapa/N.R. Energy 35:25

05.05 19:00 Viljandi Spordihoone Viljandi HC - Mistra 22:18

07.05 14:00 Tapa Spordihoone SK Tapa/N.R. Energy - Põlva Serviti 23:41

08.05 19:00 Kalevi Spordihall Mistra - Viljandi HC 22:28