Sordo ja Del Barrio sõitsid Hispaania rallisarjas koos juba hooajal 2005. Duo esindas aastatel 2011-13 Citroëni ja Mini WRC-meeskondi. Alates 2018. aastast sõitsid nad koos Hyundai WRC-tiimi eest.

Del Barrio on olnud Sordo kõrval kõigil MM-rallidel, mille hispaanlane on võitnud. Esimese võidu saavutasid nad Citroëniga Saksamaal 2013. aastal, kaks järgmist võitu tulid Sardiiniast järjestikustel aastatel 2019 ja 2020.

„Täna on aeg teatada, et lahkun sellelt töölt, spordialalt, millest mul on kogu oma elu kauneimad mälestused. Eelmise aasta keskel sõin sugulastega õhtust. Ütlesin neile juba siis, et 2023. aastal ma rahvusvahelistel võistlustel ei osale,“ teatas 54-aastane Del Barrio.

Ta lisas: „Sellel hooajal olen saanud kohtuda ja võistelda kahe uue sõitjaga (minu nimekirjas on juba 50 erinevat sõitjat). Nende programmid läksid aga nihu, nii et otsustasin üldse lõpetada. Juba järgmisel päeval palus üks tubli sõitja mind EM-rallile, aga ma ütlesin ära. See oli esimene kord 36 aasta jooksul, kui ma ei kahetsenud, et rallile ei läinud.“

Oma pika karjääri jooksul on Del Barrio võistelnud 398 rallil üle maailma. Lisaks Sordole luges ta kaarti näiteks kaasmaalastele Xevi Ponsile ja Jesus Purasele.

„Pole paremat tunnet kui võistluse võitmine. Olen seda suutnud 58 korda. Neist kolm võitu pärineb autoralli MM-sarjast,“ lisas Del Barrio.