Kuna 10 km raja mõõdistamise ja sertifitseerimise protsess on pooleli, ei saa võitja aega ametliku rekordina arvestada. Sellest hoolimata olid korraldajate sõnul jooksu tulemused ja tase väga kõrgetasemelised.

Kuigi Kuressaare Linnajooksu 10 km raja mõõdistamisega alustati juba 2020. aastal, jäi protsess tollal tänu viirusepuhangule ja mõnedele tehnilistele probleemidele pooleli. Suures osas on trass tänaseks ära mõõdistatud, täpsustamist vajab vaid viimane kilomeeter. Sertifitseerimine on protsess, mida Eestis väga lihtne teostada ei ole. Vastava tunnistusega sertifitseerijad võib ühe käe näppudel üles lugeda.

Kuressaare linnajooksu korraldajad vabandavad ennatlike uudiste pärast. Samas ei muuda rekordi mitteametlikuks tunnistamine jooksu kõrget taset ega kordaminekut olematuks, kuna jooksust sai osa üle 1500 inimese ja 10 km distantsil oli kohal Eesti paremik.

Korraldajad teevad kõik selleks, et järgmise aasta 4. mail toimuva 43. Kuressaare Linnajooksu toimumise ajaks on 10 km rada sertifitseeritud.

Tänavusel Kuressaare linnajooksul sai teise koha Nurme Keeniast pärit treeningpartner Solomon Gatchoka Kagimbi ja kolmas oli Leonid Latsepov (Sparta SK). Nad kaotasid Nurmele (aeg 29.03) vastavalt kolme ja 54 sekundiga.

10 km maanteejooksu rekord kuulub ikkagi Nurmele – 2020. aastal Raplas jooksis ta aja 29.04.