Napoli kindlustas selle nädala alguses Itaalia Serie A tiitli. Viimati tuli kuulus vutiklubi meistriks 33 aastat tagasi.

Meistritiitli tähistamine Napolis oli metsik ning suures rahvasummas hukkus 26-aastane mees.

The Guardiani andmetel on nüüdseks hukkunu isik teada. Tegemist olevat maffiabossi Maurizio Costanzo poja Vincenzoga, kes oli kohalikule politseile juba vana tuttav, kuna tal oli märkimisväärne kriminaalne ajalugu.

Politsei kahtlustab, et Costanzot tulistati tänaval keset võidupidu. Ta viidi kohe Cardarelli haiglasse, kus ta paar tundi hiljem saadud vigastustesse suri.

Prokurör ja politsei püüavad välja selgitada, kas teda võis tulistada rivaalitseva maffiarühmituse liige. Samas ei välistata ka õnnetusjuhtumit, sest inimesed tulistasid linnatänavatel õhku.

Neljapäeval toimunud suure võidupeo järel viidi haiglasse üle saja inimese, kes said vigastada nii ilutulestiku kui ka kakluste tõttu. Mitmeid inimesi ka pussitati. Kergemaid vigastusi said ka kolm politseinikku.

Napoli prefekt Claudio Palomba väitis, et Costanzo surm pole võidutähistamisega seotud. Samal arvamusel on ka Napoli linnapea Gaetano Manfredi, kelle hinnangul kasutas rivaalitsev grupeering suurt rahvakogunemist ära, et Costanzoga arveid klaarida.