„Teadsime, et peame hakkama mängima ja väravaid lööma. Tulime hea hingamisega mängule peale ja õnnestus 2 : 0 ette minna. Peale seda hakkasime liiga kaitsest lähtuvalt mängima ja ei teinud vajalikku pressi,“ tõdes enam kui kuu ilma võiduta olnud Paide meeskonna äär Siim Luts. „Peale rasket perioodi oli 4 : 1 hädavajalik. Annab äkki hea tõuke, et august välja roomata.“

Kuressaare ja Paide läksid mängule vastu üsna vastandlikest seisudest. Liigas seitsmendat kohta hoidnud Paide oli eelnevad kuus mängu võiduta, sealjuures jäid seeriasse 2 : 2 viik Pärnu Vaprusega ning 0 : 1 kaotus Tallinna Kalevile. Tabeli kolmandal satsil Kuressaarel oli selja taga neljamänguline võidurida.

Kuressaare kunstmurustaadionil üsna tasavägiselt alanud mängus tekkis esimene väga ärev olukord üheksandal minutil, kui rusikatega palli klaarida soovinud Paide väravavaht Mihkel Aksalu kätest kukkus pall oma puuri suunas, aga olukorra suutsid kaitsjad klaarida. Mõne minuti pärast saatis külaliste ründaja Mechini Gomis kiirrünnakust palli posti, aga äärekohtunik fikseeris suluseisu.

Luts lõi kaks väravat

Esimese poolaja lõpus tõusis Paide kangelaseks 34-aastane Siim Luts. 37. minutil saatis keskkaitsja Gerdo Juhkam püstsöödu vasakule äärele, kus Luts suutis vastase üle joosta, murdis karistusalasse ning väravavahiga silmitsi jõudnuna saatis palli võrku. Möödus vaid kaks minutit, mil Gomise löök kukkus Kuressaare kaitsjast suure kaarega Lutsu ette, kes vajutas selle vasaku jalaga ühe puutega väravasse.

Kuressaare lootis mängu teisel poolajal enda kasuks pöörata, kuid juba 35 sekundil magasid võõrustajate kaitsjad maha Gomise jooksu, kes tõstis palli pehmelt üle Magnus Karofeldi väravasse. Kodumeeskond ei jäänud siiski kuivale, sest 51. minutil sai Mathias Paltsi kauglöök rikošeti Paide kaitsjast ning nahkkera kukkus kaarega esimesse ristnurka.

Sellest indu saanud saarlased oli täistunnil lähedal teisele tabamusele, kuid Märten Pajunurme nurgalöögijärgse pommi suutis Mihkel Aksalu tõrjuda. Kümnekonna minuti pärast veeres Karl Rudolf Õiguse karistusalast teele pandud löök napilt posti kõrvalt mööda. Kuid sihile jõudis hoopis Paide, kui kohtumise lisaminutitel skooris vahetusest sekkunud 18-aastane Kameruni ründaja Vinny Loic Nkwinga oma karjääri esimese Premium liiga värava.

Luts möönis, et viimased nädalad polnud meeskonnale lihtsad. „Kuid tuleb leida positiivseid asju ja tuleb pea püsti hoida. Ka eelnevatel aastatel olid tõusud ja mõõnad. Kõige raskem oli see, et periood oli pikk. Peame tööd tegema, mängijad ja treenerid peavad endasse uskuma. Töötame ühise eesmärgi nimel,“ lisas ta.

Kuressaarel on tabelis 16 ja Paidel 13 punkti. Nende vahele mahuvad Tallinna Kalev (16), Pärnu Vaprus (15) ja Nõmme Kalju (13), kes peavad oma 11. vooru kohtumised päeva teises pooles.