Mercedese Miami GP ajasõit läks aia taha, sest George Russell sai kuuenda koha ja Lewis Hamilton oli sootuks 13. Seis pole kuigi ilus ka hooaja kokkuvõttes, sest senisel neljal etapil on hõbenooled vaid korra jõudnud poodiumile. Sealjuures möödunud aasta eelviimasel etapil Sao Paolos võtsid Mercedes veel kaksikvõidu.

Mercedese tiimipealik Toto Wolff tõdes peale Miami ajasõitu, et nende vormel pole piisavalt kiire ning meeskonnal pole õrna aimugi, miks see nii on. „Asi oli hullem, kui ma ette kujutasin,“ võttis Wolff Miami GP kvalifikatsiooni kokku. „Olime viimati siin ringrajal 12 kuud tagasi ja oleme vaid tsipa edasi läinud. Auto enam ei hüppa sirgetel, aga see on ka ainus asi, mis on võrreldes eelmise aastaga parem.“

Sealjuures reedesel vabatreeningul näitasid Mercedest kaht parimat aega ning viivuks tekkis lootus, et nad on konkurentidele jõudnud järgi. Reaalsuses olid aga ajasõidus nii Ferrari, Aston Martin kui ka Red Bull neist kiiremad. „Ma ei usu imedesse. Meil lihtsalt pole hea auto, selle kiirus ei kannata kriitikat,“ lisas Wolff.

Lisaks kehvale autole pani Mercedes puusse ka taktikaga, sest teises sessioonis lasti Lewis Hamilton rajale liiga hilja. Nii jäi ta teiste masinate taha ummikusse ja ei suutnud vormeli rehve üles soojendada. Kuid Hamiltoni sõnul nad poleks nii või teisiti suutnud parematega võidelda. „Me pole seal, kus tahaksime olla. Soovin, et meil oleks auto, millega saab võidelda esikoha eest. Kuid seis on raske, mistõttu peame kõvasti pingutama,“ sedastas ta.

Miami GP saab lähte pühapäeva õhtul. Esmaspäeval võtab sündmused kokku Delfi värkske podcast „Ringiga Ees“, mille saatejuhtidele saab küsimusi küsida aadressilt ringigaees@delfi.ee.