Anisimova tõusis suurde pilti juba 2018. aasta Indian Wellsi turniiril, kus ta vaid 16-aastaselt alistas maailma esikümnesse kuulunud Petra Kvitová. Järgmise kevadel võitis ta 17-aastaselt Copa Colsanitasel oma esimese WTA turniiri. Samal aastal pani ta märgi maha ka suure slämmi turniiridel, kui ta toonase tiitlikaitsja Simona Halepi alistamise järel jõudis Prantsusmaa lahtistel vaid 17-aastaselt poolfinaali.

2019. aasta oktoobris tõusis ta maailma edetabelis 21. kohale. Kuid näitsiku elu polnud üdini lilleline, sest vaid paar kuud varem suri infarkti tema treenerist isa Konstantin. Kuigi Anisimova oli jätkuvalt maailma esisaja tennisist, siis osa särast tal kadus. Ka tänavu oli tal 11-st matšist kirjas vaid kolm võitu.

Sel nädalal teatas Anisimova sotsiaalmeedias, et ta teeb karjääris pausi. „Olen alates 2022. aasta suvest kõvasti võidelnud oma vaimse tervise ja läbipõlemisega. Tenniseturniiridel viibimine on muutunud väljakannatamatuks,“ kirjutas sportlane.

„Praegu on tõusnud prioriteediks mu vaimne heaolu ja võtan mõneks ajaks pausi. Olen teinud nii palju kui võimalik, et sellest üle alla. Hakkan võistlusi igatsema ja tänan teid kõiki toe eest,“ lisas ta.