Madridi lahtistel osales ka kaks eestlannat, kuid nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi jäid pidama esimesse ringi. Finaali jõudsid aga välja maailma esireket Iga Swiateki ja maailma teine number Sabalenka. Kaks naist pidasid maha ka vääriliselt lahingu, kus Sabalenka jäi peale 6 : 3, 3 : 6, 6 : 3.

Ühtlasi oli see esimene kord, kui Sabalenka alistas poolatari saviliival. Kõigis omavahelistes matšides on Swiatek peal saldoga 5 : 3. 25-aastane valgevenelanna on tänavu vägevas hoos, sest ta on võitnud juba kolm tiitlit, sealhulgas oli ta parim Austraalia lahtiste suure slämmi turniiri.

„Ma väga austan Swiateki. Ta on suurepärane mängija ja tema eelmistel hooaegadel tehtu motiveerib mind arenema, töötama ja võitlema. Matšid temaga on alati lahingud, aga need on alati väga toredad matšid,“ lausus Sabalenka finaali järel. „See, et suutsin savil võita, on uskumatu. Olen väga õnnelik, et saan tema vastu võidelda ja võtsin võidu. Usun, et inimestel on neid matše põnev vaadata.“

Sealjuures päev enne Madridi turniiri algust olid Swiatek ja Sabelanka vastamisi Stuttgart Openi finaalis, kus peale jäi poolatar. Tipptasemel tennises oli see viimase 23 aasta jooksul esimene kord, kus maailma edetabeli kaks parimat läksid kahes järjestikuses finaalis vastamisi.

Tennisekalendri järgmine suur võistlus on French Openi suure slämmi turniir, mis algab 22. mail.