Miami GP ajasõit pakkus draamat, sest suursoosik Max Verstappen (Red Bull) tegi kolmanda sessiooni esimesel kiirel ringil vea. Kvalifikatsiooni lõpu eel Charles Leclerc (Ferrari) sõitis neljandas kurvis rajalt välja, kohtunikud näitasid pilootidele punaseid lippe, mistap hollandlane enam aega parandada ei saanud ja talle jäi kirja üheksas stardikoht.

„Ilmselgelt oli see ebaõnn, aga peamiselt olen ma selles ise süüdi, et ei saanud kiiret ringi kirja. Esimesel katsel tegin kuuendas kurvis väikese vea, kandusin ideaaltrajektoorist välja ja seepärast jätsin ringi pooleli,“ sedastas vormel 1 sarja üldarvestust juhtiv Vestappen.

Valitsev maailmameister ja selle hooaja üldliider jätkas: „Oleme läbi nädalavahetuse olnud päris kiired. Minu teise sessiooni ajaga oleks jõudnud esiritta. Meil on kiire auto, aga täna me suutnud õiget ringi kokku panna. Olen end peale üsna pahane, aga pühapäeval üritan asju muuta.“

Red Bull ei jäänud siiski esikohata, sest kiireimat aega näitas nende Sergio Perez. Kuid kümne parima sekka jõudis lõppeks seitsme eri tiimi esindajad. Teise stardiruudu saab täna õhtul enda valdusesse Fernando Alonso (Aston Martin), teises stardirivis on Carlos Sainz jr (Ferrari) ja päeva üllataja Kevin Magnussen (Haas) ning kolmandas Pierre Gasly (Alpine) ja George Russell (Mercedes). Leclerc alustab seitsmendalt kohalt.

Esmaspäeval on eetris ka podcast „Ringiga Ees“, mille saatejuhtidele saab küsimusi küsida aadressilt ringigaees@delfi.ee.