Serviti on sammu lähemal võimsa seeria pikendamisele

Põlva Serviti jäi viimati Eesti meistrivõistlustel kahe parema hulgast välja aastal 2009, kui poolfinaalis kaotati Chocolate Boys-ile ning jäädi lõpuks kolmandaks. Sellest alates on aga käsil võimas seeria, mille seas on näiteks kullad koju viidud viimased seitse korda. Esimeses poolfinaalmägus Tapa vastu tehti suur samm selle saavutuse pikendamiseks, kui SK Tapa/N.R Energy alitati lõpuks kindlalt 35:25. Nüüd tuleb aga sõita Tapa lärmaka kodupubliku ette, kus midagi lihtsalt neile ei anta.

„Peaksime suutma endale sobivat stiili mängida kauem kui 20 minutit. Esimeses kohtumises suutsime distsipliinist nii kaua kinni pidada, kuid siis ei saanud me enam Serviti kõrge ja aktiivse kaitse vastu hakkama ning nemad said sellise kümne minutilise perioodi jooksul palju lihtsaid väravaid kiirrünnakutest ning sellest me enam taastuda ei suutnud,“ ütles SK Tapa mängija Kaspar Lees. „Täna oli näha, et olime füüsiliselt vastastest üle. See annab korduskohtumiseks kindlust, kuid peame Tapal peame veel kindlamalt mängida,“ lisas Serviti poolelt Jürgen Rooba.

Viljandi säilitas koduedu

Viimastel aastatel Servitiga Eestimaa pinnal enamus tiitleid ära jaganud Viljandi suutis samuti esimeses kohtumises koduedu säilitada, alistades Mistra 22:18.

Sel hooajal juba üheksanda omavahelise kohtumise pidanud tiimid pidasid võrdse, kaitsele ja väravavahi tööle orienteeritud lahingu, kus võõrustajad suutsid alles teise poolaja keskel oma paremuse maksma panna. Esmaspäeva õhtul kodumängu Kalevi Spordihallis pidav Mistra ei ole kindlasti veel viimast sõna öelnud ning Viljandil seisab ees kõva töö, et sellel hooajal juba kolmandasse finaali jõuda (Eesti karikavõistlustel ja Balti liigas pääses Viljandi samuti kahe parema sekka - toim.).

Meeste veerandfinaalide graafik:

04.05 19:00 Mesikäpa Hall Põlva Serviti - SK Tapa/N.R. Energy 35:25

05.05 19:00 Viljandi Spordihoone Viljandi HC - Mistra 22:18

07.05 14:00 Tapa Spordihoone SK Tapa/N.R. Energy - Põlva Serviti

08.05 19:00 Kalevi Spordihall Mistra - Viljandi HC