Kui juba eelmise aasta kevadel tuli uudis, et Venemaa profirattur Pavel Sivakov kolis Prantsusmaa lipu alla, siis viimasel ajal on lisandunud veel mitu lahkujat.

Iltalehti kirjutab, et 22-aastane Venemaa ujuja Anastasia Kirpitšnikova, kes on viimased neli aastat elanud Prantsusmaal, on võtnud rahvusvahelistele võistlustele pääsemiseks samuti Prantsusmaa kodakondsuse.

Venelanna on rahvusrekordi omanik nii 800 kui 1500 meetri vabaujumises. Tokyo olümpial sai ta neil distantsidel vastavalt 8. ja 7. koha.

Kodakondsust vahetab ka 25-aastane seliliujuja Mark Nikolajev, kes hakkab edaspidi esindama Austraaliat.

„Ootan veel kinnitust Austraalia olümpiakomiteelt. Muidugi pole keegi mulle midagi kinnitanud, kuid loodan, et see üleminek teostub ja järgmisel aastal saan [olümpial] ujuda,“ ütles Nikolajev Swimswami kodulehele.

Venemaa lühiraja kiiruisutaja Sofia Prosvirnova (25) avaldas eelmise kuu alguses Sports Ekspressile antud intervjuus, et võttis Taani kodakondsuse ja võistleb edaspidi Taani koondises. Venelanna on võitnud MK-sarjas viis esikohta.

Aprillis tulid ka uudised, et endine F1-sarja vormelipiloot Daniil Kvjat hakkab võistlema Itaalia lipu all ning tänavu male Euroopa meistriks kroonitud Aleksei Sarana võttis Serbia passi.

Jaga
Kommentaarid