Mõlemal tiimil oli avapoolajal omajagu ohtralt võimalusi - kahe peale tehti 17 pealelööki (Brighton - 7, ManU - 10), aga väravaid ei nähtud. Teisel poolajal jätkas Brighton ründavalt (võõrustajad tegid kokku 15 pealelööki külaliste kuue vastu), aga jõudsid lõpuks sihini alles viimastel üleminutitel.

Mängu seitsmendal lisaminutil teenis Brighton nurgalöögi. Standardolukorras mängis Unitedi kaitsja Luke Shaw palli käega. Pärast VAR-iga konsulteerimist määras peakohtunik Andre Marriner võõrustajate kasuks penalti. Argentina koondisega detsembris maailmameistriks tulnud Alexis Mac Allister realiseeriski kohtumise üheksandal üleminutil penalti ning tõi Brightonile magusa 1:0 võidu.

„Olen väga-väga õnnelik meie esituse ja tulemuse üle,“ sõnas Brightoni peatreener Roberto De Zerbi Sky Sportsile. „Jalgpallijumal on olemas, sest väärisime ka poolfinaalis võitu, aga kaotasime penaltitega. Nüüd võitsime ise penaltiga. Mõlemas mängus olime Unitedist paremad ning eelmine tulemus oli ebaõiglane.“

Itaallane viitas 23. aprillil toimunud FA karika poolfinaalile, kus kaks klubi samuti vastamisi olid. Toona edenes pärast 0:0 seisuga lõppenud normaal- ja lisaaega finaali United, kes penaltiseerias paremuse maksma pani.

Premier League'is jätkub põnev heitlus Meistrite liiga kohtade peale. United hoiab vaatamata kaotusele neljandat positsiooni, neil on koos 63 punkti. Kolmandat kohta hoidev Newcastle United on kahe silma kaugusel.

Liverpool kaotab Manchesteri hiiule nelja punktiga, aga neil on üks mäng vähem peetud. Tänavu Inglismaal suurepärast hooaega tegev Brighton on omakorda Liverpoolist nelja punkti kaugusel. Premier League'i tänavusel suurimal üllatajal on aga kaks kohtumist vähem peetud kui Liverpoolil.