Skoori kasvatamisega tegi algust Tapa mängumees Artur Morgenson. Ühtlasi võttis Morgenson enda kanda ka külalismeeskonna väravaküti rolli, visates 10 minuti jooksul Tapale viis väravat. Morgensonile vastas Serviti Jürgen Rooba, kelle käsi tundus olevat vääramatu. 10. minutil näitas Mesikäpa skooritabloo seisu 6:6. Vahepeal Morgensoni ja Ihor Berezhnyi tabamuste toel üheväravalise edumaa saavutanud Tapa proovis kindlamalt ette minna, kuid Põlva klubi püüdis külalisvõistkonna kinni. Nõnda viis Rooba 18. minutil võõrustajad 10:9 ette. Vasakäär Henri Sillaste ja joonemees Arturs Meikšans aitasid vahemaa kahe punkti peale suurendada ning 25. minutil juhtis Serviti juba seisuga 16:10. Esimene poolaeg kuulutati lõppenuks numbritega 19:11.

Teise poolaja 9. minutil käristas Mathias Rebane vahemaa 10 värava peale, seisuks 24:14. Tapa hilines vastusega ja nii said sõna sekka öelda taas Rebane ja Anatolii Chezlov, sikutades edumaa 12-ne värava peale. 45. minutil oli skoor 28:16. 10 minutit hiljem 33:21 ja 60. minuti täitudes 35:25.

Serviti säravaimad olid Jürgen Rooba ja Tõnis Kase kuue väravaga ning Mathias Rebane viie tabamusega. Tapa eest viskas enim väravaid Artur Morgenson, kelle nimele kogunes seitse punkti.

„Täna oli meeskond hästi valmis. Suutsime kaitses seista ja kiirrünnakuid saada. Oli näha, et olime füüsiliselt üle täna. Eks see annab kindlust juurde korduskohtumiseks, aga Tapal peame veelgi kindlamalt mängima. Realiseerimist saame parandada, aga üldiselt meeskond oli tubli,“ kommenteeris Rooba Serviti sooritust.

Esimese poolfinaali teine kohtumine peetakse sel pühapäeval, 7. mail Tapal. Homme Mulgimaal kohtuvad teises poolfinaalis Viljandi HC ja Mistra.